Olav Lundanes og Eva Jurenikova på pallen

olav2Dagens langdistanse i Danish Spring ga oss nok noen meget sterke resultater for løpere med HSK-drakt. Både Olav Lundanes og Eva Jurenikova bekreftet god form med å ta hver sin 2 plass i de danske skoger. På bildet Olav i innspurten på et tidligere løp.

Olav som har hatt en liten sykdomsperiode i forkant viser en meget stabil form og leverer på relativt høyt nivå. I følge rapportene var han ikke helt fornøyd med gjennomføringen av dagens løp, men var kun 1 minutt bak vinner Portin. At Olav nå leverer såpass stabile resultater, tyder på at grunnformen er inntakt og med litt spissing fram mot EM kan dette bli meget bra. På herresiden fremstår Olav som Norges flaggskip og den vi må sette våre største forhåpninger til.

Siden vi ikke har sett noen offisiell liste utover de 10 beste, har vi ingen oversikt over HSK øvrige herreløpere på nåværende stadium.

I dameklassen viser også i dag Eva, at hun er i strålende form og tar en sterk 2 plass, kun sllått av danskenes egen Maja Alm med et drøyt minutt. Det skal bli spennende å følge Eva frem mot EM og vi regner med at Eva tar en plass på det Tsjekkiske laget. Ut fra de signaler vi har fanget opp, har Ida Marie Næss Bjørgul også levert et mer brukbart løp i dag. Med dette tror vi også at Ida passerer nåløyet for deltagelse på EM.

Lagene til Norge blir offentliggjort til tirsdag 25.mars.

Foreløpig 10 beste i herrer og damer elite finner du her. På bildet under, Eva Jurenikova vår trener som også presterer meget bra resultatmessig.

Eva3