Portugalsamling 2013

Grupetto_v2Vi var til sammen 10 HSK-ere på samling i Portugal 6-14 februar. Vi hadde også selskap av Tsjekkiske Dana Brozkova som sparringpartner. I tillegg var det flere landslag og klubber nede som ga oss sparring på løpene. Mye o-teknisk trening sto på programmet – to til tre økter daglig - i tillegg til et par styrkeøkter.

Castelo de Vide

De første dagene tilbrakte vi ved Castelo de Vide, en liten landsby med fine appelsiner og hyggelige jenter (ifølge Aapo). Vi ble godt tatt hånd om av vår portugisiske venn Fernando Costa. Thanks Fernando!Fernando_Costa_v2

Under de første øktene var våre hormonstinne gutter milt sagt hissige i å løpe fortest. Terrenget var som en golfbane med steinformasjoner og mye gjerder. Det var derfor både lettløpt og bitvis krevende orientering, det likte vi i HSK-gjengen. Lea kom fra Barcelona og tilbakte helgen med oss på treningene og løpene.

 POM

Vi stilte i POM dag 1 og 3, som alltid veldig bra konkurranser. Se annet innlegg for resultater og prestasjoner derfra. Langdistansen bød på stor dramatikk. Noen okser, trent for tyrefekting, hadde ikke blitt tatt inn før løpet og sto midt i terrenget. Både Olav og Mattias løp på en av oksene, men ble varslet av grunneierne og løste dette med å løpe en litt ekstra runde rundt, men for eksempel Valentin Novikov måtte improvisere da på noen få meters avstand møtte en sort tyr midt i en tett plantasje. Takk og lov gikk det bra med de fleste, men flere personer (ikke fra HSK) måtte oppsøke sykehus med enklere frakturer og sår.

El_torro_v2

Noe sykefravær

Dessverre fikk Marcus og Vincent magetrøbbel, men med god hjelp av Coach Eva så var de kjapt på bena igjen. Olav slo i kneet i et offensivt sprang og fikk ta noen dager med rolig trening. Alle kom tilbake til trening før samlingen var til ende. Ida og Oda fortsatte opptreningen mot kommende sesong.

Sao Pedro de Moel

Fra Monsanto (POM dag 3) dro vi til kysten, til Sao Pedro de Moel, for tre dagers avsluttende bølgesurfing. Nei, vi bare tulla, selvfølgelig løp vi masse orientering også her. Vi løp på områdene der World Cup i 2000, og WRE i 2012 ble avholdt. Terrenget passer bra som forberedelse for VM-langdistanse i Finland, med lettløpt bunn og bølgende furuskog. Vårt unge talent Anders overbeviste på samlingen med sikker løping, både med og uten kompass!

Oppsummering

Tett_dialog_v2Samlet sett var oppholdet i Portugal meget bra. Eva og Marius hadde gjort en god jobb i forberedelsene så treningsopplegget og reiseopplegget fløt på bra. Takk til dere!


Aktuelle aktiviteter

Halden Skiklubb har flere aktivitetstilbud tilgjengelig for både aktive, mosjonister og familier på tur. Her er noen av de:

Kontaktpersoner: haldensk.no/klubb/kontaktadresser

HSK på Twitter

HSK på Facebook