Løpe for Halden SK?

Høye mål og toppresultater

Halden SK er en klubb med høye mål og en historikk av topp-resultater vi er stolte av. Vi har blant annet 15 ulike verdensmestre, hvorav 6 har vunnet gull i individuelle distanser. Olav Lundanes topper statistikken med 6 gullmedaljer og 10 VM-medaljer totalt. 

Vi har vunnet Tiomila 12 ganger og Jukola/Venla 12 ganger. Vi har tatt 10 medaljer i junior VM siden 1990. I tillegg har vi mange EM-medaljører og over 350 NM-medaljer totalt.

Tiomila2019 1 640px

Til tross for høye mål og mange løpere i Norges- og verdenstoppen, klarer klubben å ivareta både barne-, ungdoms- og breddeidrett, og dette danner et unikt klubbmiljø. Klubbhytta på og treningsmulighetene rundt Høiås har mye av æren for dette. Den store bredden har blant annet resultert i 7 seiere i breddestafetten 25-manna.

Unik i verden

Halden SK har stor og bred kompetanse på O-teknikk og trening, toppidrett, kart og bruk av teknologi. Vi har ansatt trener som sammen med klubbens øvrige ressurser legger til rette trening for satsende løpere og gir deg topp kvalitet på alle treninger. Vi har fokus på både individuelle løp og stafetter.

Vår tidligere trener (2012-2019) Eva Jurenikova har gjentatte ganger gitt uttrykt for at Halden er tilnærmet unik i verden ved å ha så mange gode kart og treningsterreng i så kort avstand fra byen. Vinteren er også svært kort så langt sør i Norge. Alle forholdene i Halden legger godt til rette for å bli best i verden. Har du store ambisjoner bør du absolutt komme til Halden. 

Kartutsnitt

Hva kan vi tilby?

 • Individuell oppfølging, tilrettelegging og skadeforebyggende tiltak til toppløpere og satsende juniorer.
 • Et sosialt og inkluderende toppidrettsmiljø som består av løpere bosatt i og utenfor Halden. Eliteløpere som bor i Halden sørger for at du kan måle deg med verdenseliten på trening.
 • Til enhver tid er det en rekke treninger og poster tilgjengelig. Vår hovedtrener og det øvrige støtteapparatet sørger for å gi deg topp kvalitet på alle treninger.
 • Gode treningssamlinger både i og utenfor Halden, samt gode reiseopplegg til de store stafettene, NM og testløp.
 • Billig leie i utleiehuset «Halden-huset», for en kortere eller lenger periode. Se mer informasjon nedenfor.
 • Internasjonalt treningsmiljø. Halden Skiklubb har løpere fra mange nasjoner og både norske og utenlandske løpere setter pris på det internasjonale treningsmiljøet. Informasjon gis naturlig også på engelsk.

Bo, studere eller jobbe i Halden?

Bo i Halden

Det er billigere å bo i Halden enn de fleste andre steder i Norge. Månedsprisen for en hybel/liten leilighet er ca 5 500 – 8 000 kr. I kollektiv kan prisen gå ned mot 3 000 kr pr måned. Finn.no gir en god oversikt over utleiemarkedet i Halden.

Halden Skiklubb har et eget hus - «Haldenhuset» - for billig utleie til deg som kommer utenbys fra og ønsker å løpe for oss. Rom kan leies for en kortere eller lenger periode. Huset ligger rett ved marka og felles avreisested til treninger og konkurranser. Huset har fire soverom med xx sengeplasser for utleie, fordelt på to godt utstyrte leiligheter.

Ønsker du å studere ved Høgskolen i Østfold, har Studentsamskipnaden i Østfold nærmere 400 studenthybler for utleie i Halden.

For deg som ønsker å etablere deg i Halden er prisnivået for bolig lavt sammenlignet med andre steder i Norge. Det legges stadig ut nye tomter for de som ønsker å bygge. Ta gjerne en prat med vår samarbeidspartner Eiendomsmegler 1 om eiendom.

Studere i Halden

Høgskolen i Østfold har tre avdelinger i Halden og tre avdelinger i Fredrikstad. I Halden kan du studere økonomi, språk, internasjonal kommunikasjon, ulike IT-utdanninger (digitale medier og design, informasjonssystemer mv.), barnehagelærer og grunnskolelærer og flere årsstudier. Årsstudiet i kroppsøving og idrett er populært blant toppidrettsutøvere.

I Fredrikstad kan du studere ulike helse- og velferdsutdanninger (sykepleie, vernepleie, sosialt arbeid, barnevern mv.), ingeniørutdanninger (data, maskin, elektro, bygg, industriell design mv.) og scenografi (!).

En oversikt over alle studier ved Høgskolen i Østfold finner du her.

Ønsker du å bo i Halden og studere et annet sted, tilbyr flere norske og utenlandske høgskoler og universiteter nettbaserte studier.

Logo hiof 640px

Kombiner toppidrett og studier

I samarbeid med Østfold Idrettskrets og Olympiatoppen Øst tilbyr Høgskolen i Østfold tilrettelegging for toppidrett og utdanning. Kriteriene du må fylle for å få en toppidrettsvurdering er:

 1. Du må være bosatt i Østfold og/eller konkurrere for en klubb i Østfold, eller ha konkrete planer om dette.
 2. Du må drive toppidrett på ett av følgende nivåer:
  • Lagidrett som spiller i øverste eller nest-øverste divisjon eller langslagsutøver.
  • Individuell utøver på relativt høyt nasjonalt nivå, eller på regionalt toppnivå.
  • Særlig talentfulle juniorutøvere og/eller deltakere i forbundsprosjekter.

Les mer om toppidrettsavtalen hos Høgskolen i Østfold og Olympiatoppen Øst

Jobbe i Halden

arbeidsplassen.nav.no finner du en oversikt over ledige jobber i Halden. Det enkleste er å søke direkte på utlyste stillinger. O-løpere før deg har funnet jobb hos IFE - Institutt for energiteknikk, Nexans, Fresenius Kabi, Norske Skog, AF-gruppen eller en av byens mange IT-bedrifter. Flere av bedriftene har forståelse for toppidrett og har lagt til rette for deltidsjobb.

Er du uten spesifikk utdanning og søker en jobb for å finansiere egen halvprofesjonell satsing, finnes det også mange småjobber, men det er ikke alltid disse blir lyst ut. 

Vil du vite mer?

For å utnytte de store treningsmiljøene i Halden Skiklubb, anbefaler vi deg å bo og satse i Halden – vi kan hjelpe deg til å nå dine mål!

Høres dette fristende ut, avtal et besøk for å teste miljøet, eller ta sjansen direkte og meld deg inn i klubben.

Les om vårt utdannings-/utviklingsstipend for ambisiøse juniorer og unge seniorer.

Kontaktpersoner

hsk logo 

Andreas Johansson: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. (+47) 982 19 465 (Leder Toppidrett)

25 manna2016 3 640px