Klar for ungdomsserie 2020

Klar for ungdomsserie 2020
Kategori: UFO

IMGP8314 

6.juni starter årets utgave av Ungdomsserien med det første av i alt 3 løp før sommerferien. Korona har satt stopp for tidligere konkurranser. Første løp går av stabelen i Halden, nærmere sagt Berg skole. 

UFO-gruppa håper på å se mange deltagere fra Halden SK, og dette er en flott mulighet for nye å prøve seg på ”onkli” orienteringsløp!! I dette løpet er det ungdommene som står i sentrum og de voksne er ”kun” publikum og oppfølgere.

Les mer …
Del

Hallandspremiären 2020 - Kanskje vårens eneste o-løp

Hallandspremiären 2020 - Kanskje vårens eneste o-løp
Kategori: UFO

Forrige helg var starten på manges o-sesong, nemlig Hallandspremiären. Sytten haldensere, både ungdomsløpere og juniorer, tok turen til Sverige og det ble litt av en tur! Helgen besto av nattløp på fredagen, mellomdistanse på lørdag og langdistanse på søndag.

De fleste tok bussen til Halland, Sverige på fredag. Vi passerte grensen rundt kl.14 og deretter fulgte en fire timers busstur til vandrerhjemmet hvor vi skulle bo de neste dagene. Gjengen rakk ikke å pakke ut før bussen gikk videre til Kattegattnatt. Terrenget var veldig flatt, med mange tydelige stier. Det var også ett lite, diffust og detaljert område hvor rundt 80% av postene lå. Dermed var det nesten alltid en post i nærheten av deg og det var lett å rote seg bort. Flere hadde noen svært gode løp, blant annet Sigrid Schmitt Gran som kom på 5. plass i D14, samt Herman Lien Backstrøm og Sigurd Saxe Sandvik som begge kom på 7. plass i H16 og H18. Da vi kom tilbake til vandrerhjemmet var det nok mange slitne sjeler

...
Del

Mange glade nisser under årets juleavslutning for UFO

Mange glade nisser under årets juleavslutning for UFO
Kategori: UFO

Torsdag var det nissejoggen og juleavslutning for UFO. For både store og små var det først mange aktiviteter på Høiåstunet under ledelse av juniortrenerne Hedda, Synne og Niels Christian med sine nissehjelpere Jakob og Alexander.

Etter trening var det fullt hus med julehygge og premieutdeling inne på Høiåshytta. Og tenk, selve julenissen rakk også en tur innom.

Friskusmerke ble delt ut til de barn mellom 10-12 år som har vært med på mange aktiviteter i løpet av dette året.

Arnestatuetten, denne prisen tildeles beste 11/12-årige jente/gutt på kretsrankingen, gikk i år til Minna. Petters pris for beste prestasjon i Hovedløpet i år ble tildelt Sigurd for sin 9. plass på langdistansen i H16.

Interoptiks innsatspremie for 2019 ble vunnet av Herman. Kriteriene for denne prisen er størst oppmøte på treninger og løp gjennom hele sesongen pluss litt skjønn. Elias, Sigurd og Inger-Anne fikk hver sitt vaffelkort for sin flott treningsinnsats under året.

...
Del

UFO Kick-off med Skolleborgturen

UFO Kick-off med Skolleborgturen
Kategori: UFO

I helgen arrangerte UFO Kick-off til treningssesongen for første gang. På lørdag samlet vi oss på Høiås.

Vi startet dagen med en rolig tur på kart. Etter lunsj så vi nærmere på aktiviteter i 2020 som ungene har lyst til å være med på. Vi fikk besøk av Niels Christian Hellerud som fortalte om sin tid som ungdom og utviklingen frem til junior. Dette syntes ungene var veldig spennende. Vi avsluttet dagen med styrke og tøying i vårt oppgraderte styrkerom.

På søndag morgen samlet vi oss igjen for å løpe Skolleborgturen. De eldste deltok på 20 km mens de yngste startet litt senere fra Hjortsberg på 7 og 12 km.

Nå er vi klar for å starte treningssesongen mot 2020! "Les mer... for å se bilder"

Les mer …
Del

Borås - en fin sesongavslutning for UFO

Borås - en fin sesongavslutning for UFO
Kategori: UFO

73409245 776688896107307 5731011756268978176 n

I helgen dro nesten 40 HSK-ere til Borås i Sverige for å avslutte sesongen med O-Event. Det er en 3-dagers-sprint-løp med nattsprint på fredag, downhill-sprint på lørdag og sprint i dyreparken på søndag.

Fredag ettermiddag kjørte oss Halden-Taxi-bussen til Borås og skolen, der vi skulle sove over i helgen tilsammen med mange andre norske og svenske klubber. Etter at soveplassene var fordelt og sengene på plass dro vi til Borås-arena, som var samlingsplassen både på fredag kveld og lørdag. Her ble barna sendt i grupper til start som var rett ved siden av Borås arena. Noen var mer spente enn andre siden å sprinte rundt i byen etter leggetid var noe uvant for de fleste. Men alle klarte seg fint og barna storsmilte etter målgang. Vi spiste middag på arena og gikk mett og sliten tilbake til skolen.

Det ble en kort natt for de

...
Del

Skrekk og Gru - en skummel kveld på Høiås

Skrekk og Gru - en skummel kveld på Høiås
Kategori: UFO

74693211 10156277621061059 6082689158843727872 n

Den årlige tradisjonen med skremming og moro i skogen har igjen blitt gjennomført den 7. november på Høyås. Forventningsfulle skremmere møtte tidlig på Høyås denne dagen. Det var latter, og humor og fryktingydende kostymer. 13- 16 års gjengen ble delt opp i grupper, og fulgt ut på 5 stasjoner i skogen av Joacim Carlsson, som også hadde laget løypa. Plassert på de ulike «stasjoner» ventet skremmere på de yngre barna som skulle bli skremt.

Det ble som vanlig et tvers igjennom vellykket opplegg. De små ble skremt, og man hørte hyl og skrik fra skogen i lang tid. Det hele ble toppet med bål og grilling av pølser etter endt runde. Det er bare å glede seg til neste år!

...
Del

O-Troll-leir på Høiås

O-Troll-leir på Høiås
Kategori: UFO

I helgen arrangerte Halden SK O-Troll-leir for kretsens 9-13-årige.

På lørdag ettermiddag møtt over 50 ivrige unge på Høiås tilsammen med sine ledere. Ettermiddagen ble brukt til å besøke ulike stasjoner rundt Høiås for å samle poeng til gruppen sin. Ungene ble testet på troll-styrke, konsentrasjon og samarbeid og det virket at ungene storkoste seg.

Etter mye aktivitet ute ventet middag på hytta der stjernekokk Lene tryllet frem hovedretten til å mette alle ungene. Det fungerte godt siden ungene fikk mye energi tilbake for resten av kvelden. Noen valgte å bli av med energien sin ute på tunet mens andre roet seg ned med en film. Så fordelte seg barna i anneks og garderobe for å finne natteroen.

Etter frokost ventet nye stasjoner på ungene, denne gangen litt lengre unna Høiås-tunet. Ungene fikk testet bl.a. spurtstyrken sin i myr, konkurrerte i brikke-løp mot hverandre og testet Caps-stafett på tunet.

Leiren ble avrundet med lunsj så at ungene kunne

...
Del

Ungdomsserien finale

Ungdomsserien finale
Kategori: UFO

På lørdag ble ungdomsserien avsluttet med finaleløpet på Harehjelhytta i Trøsken. Under året deltok mellom 20 og 30 barn og ungdommer i 6 løp av ungdomsserien og samlet både erfaringer og poeng til klubb-konkurransen.

Etter 6 løp klarte vi å vinne 3 klasser i Ungdomsserien (D/H13-14, D/H15-16 og D/H13-20C). Årets innsats ledet til en flott 3.plass i klubb-konkurransen, bare slått av Fredrikstad og Moss.

I tillegg gratulerer vi Emma, Sigurd, Jonathan, Josefine, Balder og Jacob til enten klatre- eller spurttrøyer.

IMG 2814 IMG 2816
IMG E2817
Del

Hovedløpet 2019 – med gode resultater og fine opplevelser

Hovedløpet 2019 – med gode resultater og fine opplevelser
Kategori: UFO

Årets hovedløp og o-landsleir var lagt til Tynset. Lederne fra HSK (Pål og Tore på hovedløpet, Marianne på o-landsleiren) rapporterer om et svært flott og tilrettelagt arrangement med morsomme og spennende aktiviteter, treninger og konkurranser. Godt humør, super innsats, slitne kropper, nye bekjentskaper og… kort fortalt, hovedløpet 2019 «leverte varene».
I år som vi fjor var det Sigurd som klarte det beste resultatet med en sterk 9. plass i H16. I tillegg fikk han en god 15. plass på sprinten. Premier ble det også til Peder (ny i HSK) med 15. plass på lang og Herman med 17. plass på lang og 18. plass på sprint.
Totalt deltok 8 stk. fra Halden på konkurransene, noe som er en dobling av antallet fra i fjor. Neste år går Hovedløpet på Lørenskog utenfor Oslo. Kan vi da håpe på enda flere på startstreken, og kanskje en stor heiagjeng?

Hovedløpet3 1
...
Del