Verdenscupfinale i Finland med 12 HSK-ere og JEC i Østerrike med 4 HSK-ere

26.-29. September avholdes den avsluttende avdeling av verdenscuppen i Kuopio, Finland. Denne er en viktig begivenhet for landslagsløperne ettersom det blir en forsmak på WOC 2025, som skal gå i nettopp dette område til neste sommer. I denne opptakt har vi talt med nogle av de HSK-løpere som skal deltage.
Terrenget er ganske kupert og tungt - og den tekniske utfordringer minner i stor grad om det vi møter i Halden.
Skjermbilde 2024 09 25 185113
...
Les mer …

Sølv og bronse under jrNM-stafett

I helgen arrangertes de siste NorgesCup-løpene for junior og senior i Kongsberg med jrNM-stafett på søndag. Og under helgen viste spesielt våre juniorer at de holder høyt nivå. 11 topp-6 plasseringer under NorgesCup-løpene pluss NM sølv og bronse i jrNM-stafett snakker for seg.

460137774 1223520898898739 819882394129475966 n

Les mer …

2 NM gull, 2 NM sølv, 1 NM bronse

Årets NM-helg i orientering ble i år arrangert i idyliske Verdal, der typisk tungt trønderterreng ventet på løperne. Halden Skiklubb stilte med 8 juniorene, pluss vårt nyeste medlem Mina Akiko Johnsen på stafetten, og 5 seniorer. Og under 3 løp (langdistanse, mellomdistanse og stafett) sikret våre løperne hele 5 medaljer, hvorav Minna Sofie Wingstedt sto for 2 NM gull i klassen D17-18!

456377584 3808259122746049 2945275126040807596 n

Les mer …

Minna med bronse i svensk mesterskap

Minna Wingstedt (som løper for Växjö OK i Sverige) viste under gårdagens svenske mesterskap på langdistansen at høstformen er på plass. I en sterk juniorklasse med 92 deltagere i D18 ble hun nr.3 etter et nesten feilfritt løp i høy fart. Etter lørdagens kvalifikasjon med en større bom startet Minna relativt tidlig. Hun overtok ledelsen i mål men måtte vente nesten 1,5 timer før resultatet var klar. Det var til slutt de siste 5 startende som kunne matche Minnas mellomtider og etter at alle var i mål var hun 4 minutter bak EYOC-vinneren Freja Hjerne på en tredje plass. Vi gratulerer.

zQCm4zFBkrg

Omtale i Norsk Orientering: Olaussen med bronse i svensk mesterskap! (orientering.no)

Resultater: ...

Ines Berger er Europamester i stafett!

Fra 16.-20.august var det EM i orientering i Ungarn med mellomdistanse på lørdag, langdistanse søndag og stafett tirsdag. Halden SK hadde 11 (!) løpere fra 9 ulike nasjoner på startlinjen på de ulike distansene.

Ines Berger (SUI) har hatt en fantastisk sesong som førsteårs-senior med bland annet beste etappetid på Tiomila og seier på mellomdistansen på student-VM i Bulgaria. På EM viste hun nok en gang at hun har klart steget opp i seniorklassen med en fantastisk 6.plass på mellomdistansen. Det ga henne plasse på Sveits sitt førstelag i den avsluttende stafetten. Ines lå hele tiden langt fremme og vekslet rett bak teten. Det la grunnlaget for at Sveits etterhvert kunne vinne stafetten og Ines er nå Europamester. Vi gratulerer!

Julien Vuitton fra Frankrike gjorde sin mesterskapsdebut som senior etter å ha løpt godt som junior

...

Dobbeltseier i NM ultra og flere pallplasser i NM og NC

I helgen ble Norgescup mellomdistanse (lørdag) og Norgesmesterskap Ultralangdistanse (søndag) arrangert i krevende terreng ved Losby Gods i Østmarka. Arrangøren uttalte seg slik før søndagens ultralangdistanse: "Løperne kan se frem til noen gode langstrekk med krevende veivalgsutfordringer, hvor de skal forsere mange høydemeter. Så det blir fysisk tøft." Slik ble det.

455476982 3349885215145027 831058309257158780 n

På lørdag under mellomdistansen var det flere retningsendringer og mange høydemeter å forsere for løperne. Dette mestret Alina Niggli svært bra som vant dame-eliteklassen. I herre-eliteklassen ble Magne Dæhli nr.5 (31 sekunder bak lederen) og Guilhem Elias nr.6. I juniorklassen var det tett om pallplassene, der Minna Sofie Wingstedt kapret andre plassen i D17-20 16 sekunder bak vinneren, mens Andreas Vistnes Myklebost ble nr.4 i