Unionsmatchen 2007 ? Litt om kart og terreng

Samlingsplass for årets unionsmatch er lagt til Ormtjernhytta ved idyllisk Ormtjern i Ertemarka.

Ertemarka er et av Haldens beste turterreng og benyttes flittig av byens befolkning til friluftsaktivitet både sommer og vinter. Dette betyr at det finnes flere lysløyper og turstier i løpsområdet, men likevel vil løperne møte til dels urørt natur i deler av løypene.

Terrenget er variert fra lettløpte furukoller til tettere områder med ungskog. Det finnes også en god del større og mindre myrer i terrenget som gjør det tyngre å løpe. Terrenget er moderat kupert, med noen skrålier. Det er for det meste åpent og fint terreng med god sikt, men på grunn av undervegetasjon som lyng og grass kan det føles tungt å løpe en del steder

Kartutsnitt: Klikk på kartene for større utgave!
kartutsnitt1.jpgkartutsnitt1.jpg kartutsnitt2.jpgkartutsnitt2.jpg

Løyper:

Lørdagens individuelle løp er lagt med langdistansepreg, det vil si at løperne blant annet blir utfordret med litt lengre strekk hvor det vil være flere veivalgsmuligheter. Det vil også være strekk hvor nøyaktig kartlesing og kompassbruk er viktig.

Stafettløypene preges av flere poster og mer intensiv orientering. Deler av løypene er svært lettløpt, mens løperne også møter et par relativt tøffe motbakker.