HDC 2 på Borge varde

Det andre løpet i Høiås Day Cup ble arrangert på Fredrikstad SKs kart over Borge varde. Vinner i kortløypa ble Vendula Kletchova. Desverre gjorde sekretariatet en feil og uttropte Mattias Karlsson til vinner i langløypa, men det viste ved resultatproduksjon at vinneren skal være Ewan McCarthy.
Begge løypene hadde parstart med runder. Langløypa var 9,2 km og kortløypa 5,8 km. Det var strålende vær og fine forhold under løpet. Øivind Stokseth (med god hjelp av Heidi Ackenhausen) hadde laget o-teknisk krevende løyper i typisk Fredrikstad terreng.

Det var mange gode løp spesielt i langløypa. Her ble det veldig tett og spennende. Ewan startet tidlig og kom inn på en god tid. Desverre noterte sekretariatet avlesningstiden i steden for sluttiden på Ewan og da Mattias slo Øyvind Helgerud i direkte spurtoppgjør med 1 sekund trodde alle at disse var nummer 1 og 2. Ingen greide å straffe disse tidene. Nærmest var Erik Axelsson, men han var ca. 1:30 bak.

Da sekretariatet senere produserte offisielle resultater viste det seg at Ewan egentlig hadde slått Mattias med 6 og Øyvind med 7 sekunder. Derfor Mattias du må nok gi premien du fikk til Ewan! Vi håper du ikke har satt til livs for mye av den ennå.

I kortløypa gjorde Vendula et godt løp og vant med 2 minutter foran Ingunn. Her var det flere av unggutta som yppet seg med ganske gode løp, men måtte alikevel se seg slått av de 2 beste damene denne gangen.