Høiås Night Cup 4

Høiås Night Cup 4 ble arrangert over 2 dager i helgen. Fredag 4/1 var det prolog over 1,8km, mens lørdag 5/1 var det jaktstart basert på resultatene i prologen. I prologen var bare reservelys tillatt og løperne fikk dermed en følelse for  hvordan det er å løpe med reservelys. Det var hvitt på bakken og det hjalp nok løperne en del for det ble ingen store tidsdifferanser i prologen.

Lørdag var det så klart for jaktstart. Starten var lagt til Skåningsfoss og mål var på Høiås. Dette var altså en "ordentlig" Høiås Night Cup med mål på Høiås. Vi vet alikevel ikke om løperne satt så stor pris på dette da høydeforskjellen mellom start og mål er over 200 meter.

Løypene var lagt med runding og nytt kart ved bålet på Høiås. Her fikk løperne seg en ny overraskelse da det egentlig var utlovet "ordentlig" kart denne gangen, men avslutningsrunden på 2,5km i langløypa og 600meter i kortløypa var lagt på kurvekart. Dette skapte ikke de store problemene for løperne da de vel begynner å bli vant til slike utfordringer. Alikevel så vi noen løpere som hadde visse problemer med å komme agårde i riktig retning. Treneren har dessuten lovet noen flere slike utfordringer i de neste Høiås Night cup konkurransene så hva blir det neste mon tro?

Løpet ble altså avviklet som jaktstart. De som ikke var med i prologen startet i fellesstart 5 minutter etter første start. Dette ga opphav til en del klyngeløping, men i den lange løypa holdt de 5-6 først startende unna for de som kom bakfra. Vinner her ble Emil Wingstedt etter at han med en hard åpning ganske rakst fikk kontakt med først startende Erik Axelsson. Disse to holdt så sammen hele løypa og kunne greit holde unna for de øvrige.

I den korte løypa var det Ida Marie som startet først, men etter en større klyngebom med løpere både i den korte og lange løypa involvert ble det ganske tidlig tett mellom løperne her. Først i mål var Jan Erik Isaksen med Ida Marie hakk i hel. Nå er det vel Ida som får poengene i Høiås Night Cup da Jan Erik vel ikke helt kvalifiserer for dameklassen.

Etter løpet ble det servert havresuppe og kake inne på Høiås og det virket som om løperne satte pris på både dette og varm dusj/badstue etter løpet.

Resultater og strekktider for jaktstarten finner dere her. Siden det var jaktstart er alle tidene regnet fra første start. Mange løpere har nok derfor fått en meget dårlig strekktid til første post.