Høiås Trimtex Night Cup

- Norges hardaste nattcup starter sesongen med 50 TIO-seirar på startstreken og ”Lance Armstrong comback” i massevis!

Laurdag 21.november går startskuddet for 2009/2010-utgåva av Høiås Trimtex Night Cup. Den einaste nattcupen i Norge som garanterar bål ved målgang eller undervegs i løypa! Det første av i alt sju løp arrangerast som fellestart i eit av norges beste terreng, ved Syverstadvannet. Her blir det definitivt krevande teknisk. Startlista i herreklassen teller hittil 26 blodtørste løparar, med lue og banan, som har tilsaman 50 seirar i TIOmila. Detmeste av opplegget er som vanlig hemmelig og sjefsarrangør Kenneth Buch kan ikkje love anna enn at det blir krevande, tøft og mange overraskelser. Målet om å ta tilbake TIO-tronen frå Kristansand gjer at det er eit veldig motivert startfelt i år, som alle stiller for å forberede seg best mulig til 2010-utgåva.

Årets utgåve avgjørast over 6 innledende løp, der 4 av deiteller i samandraget. I tillegg teller finalen i totalen uansett. Poengaregnast ut av ved hjelp av ein formel der det lønner seg å springe så fort sommulig og komme lengst mulig opp på resultatlista. Fjorårsvinnaren Emil Wingstedt stiller nok som favoritt i år også etter ein overbevisende seier ifjor. Anders Nordberg tok 2.plassen, foran Olav Lundanes, ved veldig gode løp dei gongane han stilte. I tillegg til desse tre bør nok også Erik Axelsson, Mattias Karlsson og Mats Haldin reknast med i favorittskiktet. Det kryr også av dark horses som kan overraske.

Størst spenning er det likevel knytta til ein haug med comeback frå aldrende stjerner. Både Tore Sandvik, Joacim Carlsson, Øystein Kristiansen og Petter Thoresen håper nok alle på kort gaffling og at beinaholder heile løypa. Kjetil Bjørlo har nok litt fleire o-løp bak seg det sisteåret, men stiller nok likevel ikkje heilt i favorittsiktet.

Vi får også muligens svar på mange andre spørsmål, som: 
- Kven blir beste svenske, beste finne, beste franskmann,beste bulgarer, beste tysker og beste dansk?
- Kva er best oppladning: Intervallperiode eller svineinfluensa?
- Er Mats Haldin snart restituert frå maratonen ioktober?
- Og kjem Anders Nordberg nokon gong tilbake i form?

Den som stiller får svar, og ei veldig bra treningsøkt!