Vinterlig Night Cup

DSC00755

Lørdagkveldens Høiås Trimtex Night Cup var en av de mer krevende utgavene med lange gaflede løyper og mye snø. Arena var i nærheten av Asak kirke og løypene, lagt av Olav Lundanes, gikk på det nye kartet i Høiåsmarka.

Heldigvis var det fellesstart. Det motsatt ville vært blodig urettferdig for de først startende. Å få luke var ikke lett da det også innebar jobben som snøplog noe som viste seg spesielt i herre-klassen der en større gruppe holdt følge helt til mål. Anders Nordberg trakk det lengste strået kun meter foran røkla.

I "kort"-løypa spredte det seg litt mer ut og junioren Simon Smedberg holdt hodet kaldest i kamp mot Håkon Raadal Bjørlo som vant gutteklassen. Bodil Holmström fulgte like bak og vant dameklassen klart etter å ha fått stor luke til de andre jentene allerede på første mellomtid.

DSC00727

Ja, på gårsdagens Night Cup var ingenting overlatt til tilfeldighetene. Både på arena og på nettet kunne man følge utviklingen i løpet med live mellomtider og resultater fra Novotime. Bålmannskapet med Jørn Nordbrøden og Morten Kildebo i spissen var som vanlig på plass og skapte stemningen som du kun finner på Night Cupene. Denne gangen kom også nissene Anne J. Haugen og Eirik Nordbrøden på besøk og delte ut godtepose til alle oppmøtte.

Jon Pedersen skapte en stund bekymring i arrangørstaben da han ikke dukket opp på passering etter å ha vært med i tetklynga en god bit av den første runden. Kun sekunder før leteaksjon ble iverksatt fikk undertegnede heldigvis en opprigning fra Jon som befant seg i god behold i et hus på Asakåsen. En kjempesmell fysisk var forklaringen og det er kanskje heller ikke så rart med tanke på at han ble tvillingpappa tidligere i år. "I natt tror jeg jaggu jeg skal legge meg på sofaen så jeg får sove hele natta" var det siste han sa før han kjørte hjem til samboer og barn i Moss.

Nå tar Høiås Cup-ene juleferie, og det er kanskje like så greit med den snøen som kom i går. God jul!

Flere bilder

Resultater