Lykke til med 2010

beate.jpgbeate.jpgBeate Norsted Kildebo har vært o-leder de 2 siste åra - 2 år med gode resultater: f.eks verdensmestre, dameseier i Tiomila, 2 seire i 25-manna og seier for både damer og herrer i NM-stafett. Nå trapper hun av som leder av o-gruppa. I den anledning har hun besvart noen spørsmål om fortida og femtida til Halden Skiklubb:
"... da var det godt å kunne sitte der å vite at vi også her er i forkant av utviklingen ... "

Beate, du ville gjerne ha fortsatt som o-leder, men må prioritere andre prosjekter. Stemmer?

Beate: Ja, det stemmer. Kunne jeg valgt fra øverste hylle hadde jeg gjerne fortsatt da jeg synes at vervet har vært givende samtidig som det har vært en fantastisk gjeng med mennesker å jobbe sammen med. Saken er dog den at døgnet dessverre ikke har mer enn 24 timer og at det er andre ting som også ligger mitt hjerte nær som krever sitt.

Vi nevnte noen resultater, men hva står igjen som dine beste minner fra disse 2 åra?

tio2009.jpgtio2009.jpgBeate: Hvis vi snakker om det sportslige så må jeg si at siden jeg er av det kvinnelige kjønn, så er det utvilsomt seieren i damenes Tvåmila som gledet veldig. Jeg var dessverre ikke til stede på samlingsplass når Ann Margrethe løp inn til seier, men ble oppdatert via sms og telefon mens jeg kjørte fra Halden på vei til samlingsplass. Hva trafikksikkerhet gjelder så var jeg nok ikke den mest konsentrerte sjåføren på veien den dagen, men frem måtte jeg jo vettu;) 
Når det gjelder den fantastiske seieren av både damene og herrene i NM er det også noe jeg tenker tilbake på med glede. Det at vi markerer oss på hjemmebane, både på dame- og herresiden, føles godt ut i fra at vi da viser at NM deltakelse også er noe vi prioriterer og at vi ikke bare satser ute i den vide verden. Det gledet også at herrenes både 3 og 2 lag løp inn til flotte plasseringer og viste bredden til klubben.

champions_25manna_2009.jpgchampions_25manna_2009.jpgJeg hadde i fjor gleden av å være med på 25-manna for første gang. Etter å ha hørt både barn og mann skryte av disse turene, var tiden endelig inne for min del. Det å få være vitne til at både unge og eldre løper "side" om "side" og alle er med til å bidra med sitt for at laget skal få sendt ut nye løpere er absolutt å foretrekke live! Bjaxel ringte jo selv meg på samlingsplass for å få litt stemningsrapport rett fra samlingsplass. Etter å ha fulgt stafetten via pcen hjemme i flere år kan det ikke sammenlignes med å oppleve det live. Ekstra gledelig var det jo for meg at min mann var med på vinnerlaget, noe som nok har vært til inspirasjon både for han selv og andre (eller hva sier du Jens Erik?)

Hva annet gjelder har det vært viktig for meg å være med på å bidra til å "menneskeligjøre" klubben i form av å understreke viktigheten av at for at vi skal lykkes, så er alle like viktige! Det har seg nemlig slik at uten alle de som stiller opp og jobber dugnad, det være seg løyperydding, utbygging av anlegget, kjøkkentjeneste på Høiåshytta, arrangere o-løp, Grenserittet, Allsang på Grensen etc. så hadde det heller ikke blitt noen penger til å ansette trener på fulltid, ha en sesongplan som vitner om høye mål og høy aktivitet. Og det er noe som har vært viktig for meg å få synliggjort og håper å ha lyktes med det!

Et av dine hjertebarn har også vært Finnebu-samlinga. Hva er det og hvorfor dette engasjementet?

finnebu1_029ny.jpgfinnebu1_029ny.jpgBeate: Det har vært arrangert Finnebusamling i Halden siden 2002. Dette er en samling for norske-og finske o-løpere for å fremme forbrødring mellom begge lands unge håpefulle. Dette er helt og holdent et prosjekt som finansieres av Finnebustiftelsen og i spissen for dette er ingen ringere en Rolf Hauge.

Vi kjenner jo også alle hans fantastiske engasjement for klubben via Metso og Jukola gjennom mange, mange år. Når vi så hører at vår egen Olav (Lundanes) uttaler at han allerede bestemte seg for å komme tilbake for å løpe orientering i Halden den gang han var deltaker på Finnebusamling, sier det seg selv at dette er viktig for både sporten og ikke minst vår egen klubb. Gjennom alle år har disse samlingene blitt gjennomført med ledere fra egne rekker samtidig som noen av våre unge løperne også har hatt muligheten til å delta. Når det gjelder hvor mye deltakerne har lært av hverandres språk, så er det nok der det skorter mest;)

Du tok også en stor jobb med å få etablert et handlingsprogram for Halden SK, og som o-leder var du et steg før alle andre klubber med å få ansatt en trener i fulltidsstilling. Hva har dette betydd for Halden SK når du ser tilbake?

Beate: Det ser jeg på som veldig verdifullt i og med at vi også har fått det forankret i hovedstyret og klubbens handlingsplan at vi fortsatt skal være i forkant av utviklingen og være med å kjempe i toppen i de store sammenhengene! Halden Skiklubb - alltid et steg foran! Videre er det viktig at den aktiviteten som drives i forkant av målene skal foregå nettopp her i Halden. Dette fordi det er her klubbens hovedsete er og for at vi skal kunne videreføre kompetansen i form av lærdom og erfaring fra de beste til våre fremtidige håpefulle. Det at vi har det tilbudet vi har, gjør det også attraktivt for nye løpere å komme til Halden for å utvikle seg videre for å nå sine drømmer og mål.

Jeg må også innrømme at jeg ble litt stolt innvendig når jeg deltok på et av seminarene på NOFs o-galla i november og temaet var: Er trenere og treningskultur mangelvare i norsk orientering? Foredragsholderene ment utvilsomt ja, og da var det godt å kunne sitte der å vite at vi også her er i forkant av utviklingen. Når vi nå også har fått engasjert en coach for juniorene, så føles det at vi er på rett vei også her.

Selv om du som sagt trapper av som o-leder, så kommer du likevel til å følge både eliten og de unge tett gjennom sessongen. Hvordan ser din sessong plan ut?

Beate: Mitt store mål for sesongen er selvfølgelig VM i Trondheim, men da som supporter da vel og merke (he,he). Ellers har jeg som mål å få tatt i bruk den nye flotte damegarderoben til mer enn bare å spise kake på innvielsen og henge av meg kåpa på årsfesten! Jeg vil ønske alle små og store, mosjonister som eliteløpere lykke til med forberedelsene til den kommende o-sesongen og gleder meg til å følge med fra sidelinjen.

Takk for meg i denne omgang!