Hvem vinner herreklassen NM langdistanse?

Min favoritt

På forhånd har media lagt opp til en duell mellom VM-vinnerne Olav Lundanes og Carl Waaler Kaas. Og de er helt klart 2 av de mest hotte favorittene foran 12,1 km klassisk orientering i Indre Østfold. Løypelegger er Tore Sandvik og løperne får helt garantert gode o-tekniske utfordringer i morgen.

Og jeg tror at vi har flere kandidater som har gode vinnermuligheter i morgen. Og skulle jeg sette mine siste sparepenger på noen, må det bli sist startende Anders Nordberg. Jeg tror han er revansjesugen etter VM og at han har klart å bevare sin gode form. Tror det blir en tøff distanse i morgen og at Anders vinner med god margin. Hvilke andre kan utfordre Anders? Olav og Carl samt Audun Weltzien og Hans Gunnar Omdal som alle var VM-deltagere. Det blir spennende å se om Hans Gunnar får mer ut av kroppen i forhold til på VM, hvor han ikke var helt fornøyd etter målgang. En løper som ikke kom til VM, Holger Hott ønsker helt sikkert også å vise seg fram på tampen av sesongen og ikke minst for å vise landslagsledelsen at han er aktuell foran neste års mesterskap i Frankrike. MatsHaldin_med_rammeDet skal tas ut mange løpere til samling og WC i Frankrike/Sveits (10+8) og her er det nok viktig å være med. Spesielt for de som ikke var med i årets VM og som må markere seg litt ekstra. Her har vi også løpere som Håvard Lucasen og Anders Tiltnes som på en god dag kan blande seg langt opp på listene, kanskje også medalje. Ellers fra vår klubb har vi et sterkt utenlandsk firkløver i Mats Haldin, Emil Wingstedt, Mattias Karlsson og Erik Akselsson. Alle med gode muligheter i det tøffe terrenget og løypene vi forventer i Indre Østfold. Tar vi med Baptiste Rollier også blant sterke løpere og utfordrere i morgen, tror jeg navnene på topp5 er nevnt.

Vi har nevnt uttak til WC og samling i Sveits og Frankrike senere i høst. For klubben er dette blitt en kjedelig kollisjon med Bredde/Elitestafetten 25-manna. Vi satser svært mye på denne stafetten og benytter dette som klubbtur og sosialt samlende mellom både elite og bredde. De fleste av våre beste løpere kan nå ikke være med og muligheten til å ta vår 3.de strake er sterkt redusert. 25 manna går i år den 9. oktober og samler de beste klubblagene i Sverige og Finland samt noen få fra Norge. Skulle ønske den norske landslagsledelsen hadde kunne vært litt mer fleksible med noen få av våre løpere i denne sammenheng som ønsket sterkt å delta på klubbens lag. Som Ida_Marietopp- og breddeklubb lever og ånder vi for de store stafettene, og det er en rotfestet holdning i HSK at Topp og bredde, hånd i hånd er viktig. Uten bredden til å være med å ta de tyngste løftene dugnadsmessig på arrangementene, ville vi ikke hatt noe godt fundament å bygge elitesatsningen på.

Tilbake til NM i morgen og dameklassen. Her tror jeg det er duket for en duell mellom Mari Fasting og Heidi Østlid Bagstevold som også starter etter hverandre. Noe som faktisk kan avgjøre duellen dem imellom. Vendula Klechova og Ida Marie Næss Bjørgul er våre beste kandidater og med gode løp kan de kile seg blant de 6 beste. Personlig er jeg også litt spent på Lina Persson som har blitt bra etter at hun kom til Norge og Kristiansand. Dog litt surt startnummer helt først og det er aldri noen fordel.

Noen tips i morgen med plassering etter nevnte rekkefølge:

Herrer:

  1. Anders Nordberg
  2. Olav Lundanes
  3. Hans Gunnar Omdal
  4. Håvard Lucasen
  5. Mats Haldin
  6. Baptiste Rollier

Damer:

  1. Heidi Østlid Bagstevold
  2. Mari Fasting
  3. Tone Wigemyr
  4. Ida Marie Næss Bjørgul
  5. Anne Johanne Lind
  6. Vendula Klechova