Tar Hausken sin 6.de strake?

pinse2008hauskenBlodslitet går av stabelen ved Kråkerøy (Fredrikstad) i dag og mange HSK'ere er på startstreken. I eliteklassene er selvsagt spenningen stor om Anne Margrethe kan ta sin 6.de strake seier i Blodslitet. Og om noen av våre herreløpere kan "klå" Øystein Kvaal Østerbø i avslutningen på dagens langdistanse.

Anne Margrethe har vist at hun behersker denne konkurransen mer enn noen annen kvinne de siste årene og fight kvinne mot kvinne er noe hun kan. Anne Margrethe står med 5 seiere så langt, men har noe opp til den mestvinnende gjennom alle tider i Blodslitet, Ragnhild Bente Andersen. Hun står med 7 seiere og totalt 101 poeng på adelskalenderen. Her følger Kari Christiansen med 97 poeng og kun 4 poeng bak.

I herreklassen har Øysten Kvaal Østerbø tatt seieren i spurten de siste 2 årene. Henholdsvis Anders Nordberg (2008) og Emil Wingstedt (2009) har vært nærmest i disse to årene. Disse to gutta har selv seiere i Blodslitet, så de vet godt hva dette dreier seg om. Vi krysser fingerene for gode HSK prestasjoner i dag.

Adelskalender Blodslitet her og tidligere vinnere

Halden Skiklubb stiller forøvrig med en meget stor tropp i mange av klassene og er på en måte sesongavslutning for de fleste.

For HSK's eliteløpere blir det også deltagelse i Smålandskavlen og det store spørsmålet her blir om vi kan gi avtroppende coach Kenneth Buch en skikkelig avslutningsstafett med et godt resultat. Spesielt herrelaget ser sterkt ut og med årets verdensmester Olav Lundanes og stafett spesialist Emil Wingstedt i spissen, vil vi være en av flere gode vinnerkandidater.