Smålandskavlen er på gang

Årets siste stafett, Smålandskavlen går av stabelen denne helgen. HSK stiller med lag i både herre- og dameklassen. Med 2 lag i herre og ett i dameklassen håper vi på gode prestasjoner i helgen.

Dette blir også vår trener Kenneth Buch siste stafett som coach (i alle fall for denne gangen). Se intervju her og vi ønsker både ham og lagene lykke til.

Personlig synes jeg Smålandskavlen er en meget morsom og spennende stafett. Med individuell nattløping på lørdagskvelden og jaktstart på søndagsmorgenen, er det en stafett som burde passe meget godt til HSK. Med svært mye nattrening gjennom sesongen og gode individuelle løpere, burde det være gode muligheter. HSK har vunnet stafetten 2 ganger tidligere for herrer, senest i 2006 da Emil Wingstedt avgjorde på sisteetappen. Damelaget har vunnet også 2 ganger, i 1986 og 2000.

Herrene vant for første gang først i 1998, i en periode HSK for alvor viste seg som en sterk stafettklubb.  Mye artig informasjon finner du på sidene til Smålandskavlen og du kan følge med på resultatene i løpet av kvelden.

Selv husker jeg personlig godt første gang jeg deltok i Smålandskavlen i gutteklassen. Det var i 1976 eller 1977. Løp selv  nattettappe og med Jon Steinar på 2. og Geir på 3. Vi fikk kjørt oss skikkelig mot de svenske klubbene og kom et stykke bak. Men det var moro og husker vi overnattet hos familien Öhlund. Hallstein Varting var entusiastisk sjåfør og lagleder. Tror også det var første gang jeg møtte Øivind Holt som da løp for OSI (tror jeg) og som senere gjorde haldenser av seg med dype røtter i byen fra før.

Vårt herrelag var den gang på vei oppover i stafettsammenheng og tror vi ble nr 17 eller rundt der. Det var vi den gang svært fornøyd med. Og det var vel først i 1979 vi klarte å bli blant de 10 beste i TIOmila også. En periode hvor bl.a. Lyn, Sturla, NTHI og Bækkelaget lå litt foran oss i løypa.

Og når man er inne på Lyn var det veldig trist å høre om Viggo Aaberg som døde denne uken. Viggo var en av Lyns sterke menn på 70 tallet og som utgjorde et meget sterkt stafettlag. Et lag med mange profiler, ikke minst også Ivar Formo som også har gått bort altfor tidlig.