Luke nr 5 - Halden SK vil samarbeide med skolen

trygg_i_naturenDet yngler i dag meget godt i Halden SKs ungdomsavdeling og det lover veldig godt for fremtiden. Men hvordan rekrutterer vi fremtidens o-løpere? Dette er jo spørsmålet man må stille seg for å sikre o-sportens framtid dersom vi ser på litt lengre sikt.

I Halden SK vil vi nå vurdere å tilby barneskolene et samarbeid som vi håper skal bære frukter. Dette blir et prosjekt på tvers av flere grupper i klubben. Fra elite-, kart-, ungdom- og tur-O gruppe for å nevne noen.

hskmodell_2Vi har som nevnt en meget godt gående ungdomsgruppe og stadig flere ungdommer dukker opp på treningene våre. Det gleder oss svært mye, men samtidig ønsker vi å legge forhold til rette for varige relasjoner og kompetanse hevinger i skolen blant lærerne. Prosjektet er i planleggingsfasen og skal på høring til de enkelte grupper og berørte tillitsvalgte. Vi har fått positive tilbakemeldinger så langt og tror dette kan gi rekrutteringen et ekstra løft i hele Halden-distriktet. Personlig har jeg meget stor tro på dette og det vil kunne gi positive ringvirkninger på sikt. Noe av det vi ønsker å oppnå er følgende:

  • Kortere vei til å benytte tilbud som vårt nye familie tur-o og andre o-tilbud
  • Tilby kvalifisert hjelp til kart & kompass undervisning
  • Kan gi elever positive opplevelser i forbindelse med orientering
  • Varig økt kompetanse i skolen når det gjelder kart og kompass
  • Gjentagende aktiviteter over flere år skal sikre dette som et fast innslag i undervisningen
  • Noen av våre løpere kan få betalt jobb på dagtid
  • En aktivitet som kan være positiv for enkeltsponsorer

 hskmodell_1

 

Vi håper å kunne starte et testprosjekt denne våren med kanskje et par utvalgte skoler, slik at vi kommer i gang og kan høste erfaring. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du har ideer og tanker rundt dette prosjektet.