Tilbud om o-løp i Halden?

Siden vi måtte avlyse årets Norwegian Spring, jobbes det nå med å kunne gi et alternativ i mer snøbare områder i Halden. Noen formaliteter gjenstår før vi kan si "go" og kunne arrangere et "treningsløp" for både ungdom, bredde, nybegynnere og elite.

Siste: Samlingsplass er avklart og alle er velkommen. Løpet går ved Berg Skole og her blir det fint å løpe til neste helg. Invitasjon på egen sak, http://www.haldensk.no/arrangement/andre-arrangementer/1555-innbydelse-apent-treningslop-lordag-2-april

Vi sjekker ut tilgang på samlingsplass samt kartsituasjon i det aktuelle området før vi kan gi et endelig klarsignal. Dette blir klarlagt i løpet av torsdagen. Løpet blir en mellomdistanse med A, B, C og N-nivå. For eliteløperne blir det et utvidet trenings-konkurransetilbud med to-mannsstafett, samt en forlenget mellomdistanse lørdag og jaktstart på søndag. Se egen innbydelse og artikkel. For klubber og løpere som hadde planlagt en tur til Halden/Sarpsborg helgen 2-3. april skal kunne få brukbare treningsforhold og dermed også en brukbar konkurransetrening. Det kan komme godt med i forberedelsene til bl.a. TIO. Vi vil komme raskt ut med mer informasjon.

Erfaringsmessig har denne våren vist at et ferdig reserveterreng tilgjengelig (med større sannsynlighet for snøbarhet), bør planlegges på forhånd. Etter 2 vintre på rad med mye snø, må vi erkjenne at også Østfold kan ha problemer med de tidlige vårløpene. På 70,80 og 90-tallet var Vårspretten en soleklar start på sesongen rundt 20-25 april hvert år og kun et ganger ble det avlyst pga for mye snø. Selv med vintre med relativ mye snø, var det klart for o-fest i siste del av april.

Varslet for Halden på yr.no ser brukbart ut og i et terreng som er kystnært vil vi kunne tilby tilnærmet snøbart.

Yr.no her med melding for Halden.