Testløp i Frankrike

Olav_NM_2010

I helga har det vært testløp i Frankrike - i et meget krevende og teknisk terreng. En av de som har vist at han behersker dette er Olav Lundanes.

På gårdagens forkortete langdistanse var han nr 5, i dag på langdistansen nr 6. På søndagens løp ga også Ingunn Fristad beskjed om at hun vil være med på mer i år. Hun ble nr 4, kun 1:42 bak vinneren.

Fasit for helga har vært mye bom, og få løpere har stemplet inn med 2 godkjente løp. Man kan sågår driste seg til å si at et var kun 3 norske herrer: Audun Hultgren Weltzin (2,2), Anders Nordberg (3,3) og Olav (6,5).

Vinner lørdag ble Olle Bostrøm, og søndag Thierry Guergiou. Seieren søndag var med over 6min, på den andre side leverte han en storbom i går. For Halden-løperne Marius, Magne og Bjørn ble det 15-20 min opp på lørdag, men plasseringer blant de norske som: 10, 12 og 13. Søndag ble Jon og Magne hhv nr 9 og 15 blant de norske.

ingunn1

Blant damene var Amelie Chataing den stabile med 5. og 2. plass. Lørdag vant Helena Jansson før Heidi Bagstevold, men ingen av dem klarte topp 10 i dag. Søndagens vinner Tone Wigemyr var i går nr 12 (7 beste norske). For Ingunn ble det en strålende 4. plass ( 3. beste norske) søndag - og en fin opptur etter 23. plassen i går (17. blant de norske). Gøril ble lørdag nr 15 blant de norske. Vårt VM-håp Ida Marie Næss Bjørgul måtte desverre kaste inn håndkleet før testløpa på grunn av sykdom.

Haldens franske løpere, Vincent og Lea, hadde ingen suksess på lørdag.