Alvoret er i gang i Frankrike

Årets VM er nå i gang og i skrivende stund er kvallik på langdistanse over. Ingen store overraskelser så langt i dameklassen, bort sett fra at det er relativt store tidsforskjeller.

Alle våre er videre med plasseringer mellom 7 og 12 i kvalifiseringsheatene. Iliana, Lea, Celine og Galina (løper lang allikevel?) har passert nåløyet og er klar for onsdagens finale. Guttas kamp pågår nå og her er det Olav som forsvarer våre farger på denne distansen.

Hva kan vi håpe og forvente videre i mesterskapet av våre og hvem kan bli forgrunnsfigurer i mesterskapet? For våre jenter er en plass i finalen mellom 8-15 et realistisk håp og målsetting. Vi ser av kvallik resultatene at noen markerer seg sterkt umiddelbart. Minna Kauppi, Signe Søes, Annika Billstam, Helena Jansson,  Eva Jurenikova, Anni-Maija Fincke, Dana Brozkova, Tone Wigemyr og Sara Lüscher med sine resultater i dag er naturlige kandidater til topp-10 listen. Klarer man å blande seg inn blant disse er det en meget god prestasjon. Både Celine og Lea er på hjemmebane og kan sikkert også ta litt ekstra ut av den fordelen. Galina var litt skadet i forkant av mesterskapet og var vel ikke planlagt på langdistansen. Rekonvalensen har kanskje gått bedre enn forventet, men det er først og fremst på Sprint at Galina har de beste mulighetene. Iliana gjorde et bra løp i dag og har utviklet seg godt i løpet av de siste 2 sesongene. Fjorårets medalje i NM var stort og kanskje kan vi se en "liten" overraskelse i årets VM fra hnnes side.

På kvalliken ser vi at Tone Wigemyr gjør et meget godt løp og kan bli norges beste kort i finalen. Mari Fasting og Heidi Bagstevold var litt bakpå i forhold til de beste, men begge kan eve seg til finalen.

Olav forventer vi kvalifiserer seg greit og det blir litt spennende å se på dagens gjennomføring hvordan formen ser ut. I herreklassen er det flere som kan ta pallplass og vi ser fram mot onsdagens finale.