Kong Olav på gullsporet i NM og hva med stafetten?

OlavNr1Olav Lundanes fosser videre og vant dagens langdistanse med klar margin. Audun Weltzien holdt følge en god stund, men på slutten dro Olav i fra. Vio gratulerer på det varmeste og bøyer oss i støvet for en flott prestasjon. I dameklassen vant Mari Fasting en like klar seier og viser styrke,

For Haldens løpere bar dagens NM preg av mange oppturer og gode prestasjoner. Og vi har lyst til å begynne med Magne Dæhlie som ble nummer 6 på langdistansen i dag. Magne har jobbet seg gradvis oppover og viser nå prestasjoner som er nær oppunder de helt beste løperne i landet. På forhånd var Magne optimist og følte seg bra, både fysisk og teknisk. Emil Wingstedt som har trappet ned som satsende toppløper leverte også et sterkt løp i dag og var blant de 10 beste. Erik Axelsson løper også sterkt i dag og viser meget habil form. Å komme på HSK's første lag blir i år en tøff kamp!

I dameklassen har nå Ida Marie Næss Bjørgul svart litt på tiltale og etablert seg helt opp blant våre beste damer. I dag leverte hun sin beste langdistanse i et viktig løp og tok en flott 4.de plass, kun 10 sek fra bronsen. Dette er sterkt og vi ser en fin utvikling fremover. Personlig tror jeg langdistansen vil være en øvelse som passer Ida meget godt og gleder meg videre til fortsettelsen.

Gry Granstedt viste Gryende takter allerede i 5-dagers og har gjort det meget sterkt i høst. Gry som slet litt med sykdom, har kommet meget godt tilbake og er rett bak de beste i sin klasse. Fortsett den gode jobbinga og det ser vi gir resultater.

Petter Næss Bjørgul har i hele år ligget rett bak de beste i sin sterke årsklasse, og det samme var tilfelle i dag. Med 11. plass er det personbeste for Petter i NM så vidt vi vet, og vi er spente på mellomdistansen.

I morgen er det kvalifisering til mellomdistansen og mange HSK'ere er på startstreken. I både herre- og klassen har vi gode medaljekandidater. Olav er forståelig hovedfavoritt, men med en god dag kan flere av våre knipe seg inn på en medalje plass.

På søndagens stafett er vi tittelforsvarere i begge klasser og det kan bli en tøff batalje. I herreklassen er det flere lag som kan blande seg inn. Tyrving seiler opp som et sterkt utfordrer, mens Bækkelaget vil alltid være utfordrer med gode stafettløpere på laget. Carl Waaler Kaas virket ikke helt på G i dag, men det kan snu seg fort og er en vinner type. Hvem som løper for HSK på de forskjellige lagene er følgelig ikke klart ennå og det er en hard kamp om plassene på lagene. Det eneste vi føler oss sikre på er at Olav løper nok siste..

I dameklassen tror vi det er mer åpent i år. Anne Margrethe Hausken er tilbake i godt slag og det kan være av avgjørende betydning for HSK coolchicks. Dette blir sansynlig et oppgjør mellom NTNUI med Mari Fasting som ankerkvinne samt Bækkelaget og Halden SK. Skulle jeg spilt på oddsen, hadde nok slantene gått på NTNUI som først over streken. Men mye kan skje i stafett og våre jenter har vinnerskaller når det gjelder stafett og NM. Eller hva var stemningen på HSK's NM kick off på tirsdag?

 

Alle foto: Lacho Illiev.Elena

 

IdaNr4GryNr6HerrerEmilIlianaPetternr11