Norsk seier i junior VM

Eskil Kinneberg vant herreklassen under dagens langdistanse i junior VM. Halden SKs Oda Wennemo ble nummer 22 i dameklassen hvor det ble Finsk seier gjennom Kirsi Nurmi.

I damklassen fikk Norge ingen medalje, men 3 topp 10 plasseringer gjennom Marte Narum nr 4, Maren Jansson Haverstad nr 8 og Ingjerd Myhre nummer nr 9. Med sin 22. plass var Oda dermed 4. beste norske løper på plassen bak storfavoritt Tove Alexandersson fra Sverige som tydeligvis har bommet på slutten da hun ledet klart på meldepostene i begynnelsen av løypa.

Fra mellomtidene ser det ut til at Eskil Kinneberg har løpt et kontrolert løpm med en sterk avslutning noe som resulterte i seier med nesten 2 minutter foran danske Marius Thrane Ødum. I herreklassen ble nest beste nordmann Håkon Jarvis Westergård nummer 12.

I skrivende stund er det litt begreset med informasjon på hjemmesidene til junior VM, men vi regner med at det kommer mer informasjon etter hvert: http://www.jwoc2012.sk/