Juniorene starter i Halden

picture_725_nm_3lag-2lag_herrerI helga er Halden SK vertskap for NOF sine juniorer - de starter lagbygginga i Halden. Vi håper de velger Halden fordi de ser hvilke treningsmuligheter som ligger i våre omgivelser gjennom å bo på Høiås, delta i Høiås Day Cup og ha flere gode treninger i ulike terreng. I denne sammenheng er vi også stolte av at vi sponser landslaget med kart og løyper - og vi er stolte av at landslagstrener for juniorene Torben Wendler bruker Halden.

I 2004 kom han som junior til Halden som au-pair. Han var da ung, naiv og nektet å se annet enn muligheter. 5 år seinere sto han litt eldre, litt visere og fortsatt ambisiøs på premiepallen etter strålende stafettløping på NM i Ålen sammen med løpere som nå er Tiohelter. Nå er de blitt 4 år eldre, en gift, en annen beskjeftiget med tvillinger og en tredje foksuert på å bringe det norske landslaget og seg selv til toppen. Torben er blitt erfaren, kunnskapsrik - men forhåpentligvis fortsatt på let etter muligheter. Nå gjelder mulighetene for at norske juniorer skal hevde seg. Det er da gøy at Torben vet å bruke terrengene han han lærte norsk orienetring i, og drar nytte av o-erfaring gjennom løyper og poster fra Andreas Johansson, Tore Sandvik og Erik Axelsson.

Vi ønsker det norske juniorlandslaget lykke til. I år har vi ingen Halden løpere med på laget. Dette håper vi det blir en endring på i årene som kommer, og det er mange kandidater! Slagplanen legegr de på Halden SK sin egen juniorsamling som også finnner sted denne helga på Bøkevangen.