Duell: Olav vs. Gutta

htnc Det tredje løpet i Høiås Trimtex Night Cup blir arrangert i morgen. Spenningen knytter seg til hvem som overtar ledertrøya. Olav Lundanes som leder har både lagt løypene og dratt til et varmere sted, og Emil er opptatt på andre arenaer. Natta er mørk og løypa lang og startlista kan by på overraskelser...

I startfeltet finner man nemlig både andre utfordrere som Fredrik Eliasson og Øyvind Helgerud, og sterke debutanter for sessongen som Jon Pedersen, Anders Nordberg og Håvard Lucasen.

Dersom Magne gjør jobben og fullfører til en grei plassering og tid, så kan han feire jul og nyttår i ledertrøya.

Men, i et mulig scenario hvor Magne bryter (for å spare seg til world cup) og de tre debutantene tar plass 1 til 3, så er det tidsavstanden mellom vinneren og Fredrik/Øyvind som avgjør om Olav beholder trøya eller om den går videre. 4.plass gir 31 poeng og for hver prosent bak tapes 0,55 poeng. Da kan Fredrik ikke være mer bak enn 20%. Med en vinenrtid på 83, vil det si tiden 98. Øyvind må nok ha 94.

Morgendagens duell står dermed Olav og Gutta. Kanskje er det Olav som ler lengst hele veien ... kanskje er det Magne som overtar tronen ... eller en av de andre Gutta viser at de har vært ute på ei lang natt før.

Et billig poeng er også at Nordberg, Lucasen og Pedersen med en seier melder seg på om sammenlagtseieren. HNC i februar er nemlig når landslaget er på samling i Tyrkia...

Blant damene er det mindre spenning, da Ida leder med mye. Men, Ida må fullføre, elelrs går Bodil forbi.

Blant ungdommene så kan Peter forsvare trøya vs Håkon R. B, og har ca 30 poeng å gå på. I jenteklassen elder Gina komfortabelt uten å delta.