Jullum topper Eliteserien

Martin_JullumMed 2 av 2 mulige seire i Eliteserien denne helga har Martin Jullum plassert lista høyt - både for seg selv resten av sesongen  - og for resten av eliten i Halden SK. På fredag vant han natt-preo med 3 sek, i dag vant han med 8 sek. Og for ei uke siden ble Halden SK og løypelegger Maritn beæret med årets pre-o post for andre år på rad. Dette lover bra for fortsettelsen i Norwegian Spring.

Fredag kveld var det nattorientering arrangert av OK Pan Kritianstad og Martin var 3 sekunder raskere enn Geir øyen og 4 sekunder raskere enn Marit Wiksell. Alle med fullt hus på postene. Foruten de 2 norske topputøverne og hele den svanske eliten, var startfeltet også godt representert far Danmark og Tsjekkia.

Resulatter her.

I dag fortsatte det med langdistasne og Martin var 1 av 9 utøvere med 19 av 20 poeng. På tidspostene var derimot Martin igjen på hugget, og slo Sig Gerdmann med 9 sekunder og Marit Wiksell med 10 sekunder. Resultater her.

Sammenlagt i Eliteserien leder dermed Martin med 28 poeng ned til Marit Wiksell.

Kåringen av årets pre-o post forteller litt om arbeidet som Maritn Jullum legger ned som eliteutøver og tilrettelegger for andre utøvere. Vi siterer fra interjvuet publisert på Presisjonsorienteringsgutta sin blogg:

"Årets pre-o post 2012 ble post nummer 14, dag 2 av Norwegian Spring. Hvorfor tror du akkurat denne posten gikk av med seieren? Hvilke likhetstrekk/forskjeller er det mellom postene som ble kåret til årets pre-o-post henholdsvis i 2011 og 2012?

Posten var en krevende kartlesingspost, og jeg tror akkurat det var grunnen til at posten gikk av med seieren. Det er litt vanskelig for meg å si noe om hvordan andre har bedømt posten, men intensjonen var at man måtte jobbe en del for å få denne posten rett. Falsk skulle ikke være det første som falt inn i hodet på utøverne, men samtidig skulle det ikke være tvil om at posten hang feil dersom man brukte tid og leste kurvene nøyaktig."

Kanskje av samme grunn bruker resten av Haldens elite Pre-O løypa i årets Norwegian Spring som TTT - i Tio-skogen vil også de vise at de er på rett vei.

I år inngår pre-o konkurranse i forbindelse med Norwegian Spring i den nyopprettede uoffisielle europacupen i TrailO (ECTO). Totalt 10 konkurranser, fordelt på 5 ulike arrangementer inngår i årets cup. Alle konkurransene er lagt til allerede veletablerte pre-o arrangement rundt om i Europa. Cupen innledes med to konkurranser i Halden, 20. - 21. april. Mer informasjon om ECTO finnes her. Og selv om Martin står over de 2 første konkurransene og ikler seg rollen både som løypelegegr og løpsleder - så tror vi han vil være med å kjempe om den første sammenlagtseieren i ECTO!