Galina på plass 4 i knock-out sprinten

Galina vcup 2011I 2011 gikk Galina til topps i knock-out sprinten i verdenscupen. I fjor ble hun mor til Vladislav. I dag gikk hun suverent til finalen hvor hun ble nr 4. Vinner i dag ble Emma Klingenberg. Herrelassen ble vunnet av Fabian Hertner, hvor med gledelige norske øyne Øystein Kvaal Østerbø ble nr 2. Både Galina og Øystein viser med dette at de kan kjempe om medaljer i VM. Magne Dæhli løp en bra prolog og en godkjent semifinale og tok med seg viktige bonussekunder. Mari løp en dårlig prolog og ble disket. Dermed er også hun ute av sammendraget.

Det var en tøff dag på 3 etappe i NORT i Sigtuna. I formiddag startet de med kvalifisering / prolog hvor tiden går inn i sammendraget, og de 24 beste fikk muligheten til å kjempe om bonussekunder. I herrenses kvalifisering ble Magne nr 14, 41 sekunder bak Daniel Hubmann. Magne la dermed et godt grunnlag for en posisjon blant de 6 beste i sammendraget. I damenes kvalifisering ble Galina nr 14, 1:22 bak Simone Niggeli. Og med bonussekunder nærmer også hun seg top 6. Desverre greier arrangørene av NORT ikke å  levere topp resultatservice - så sammenlaglistene er ennå ikke oppdatert.

I semifinalene som man kunne følge på live tracking ble Magne nr 6 i sitt heat. Desverre var farten for lav i dette heatet, så tiden til Magne var bare nr 20 blant de i semifinalen. Galina løp også i det tregeste semifinale heatet, men kontrolerte feltet fra halvveis og inn og kvalifiserte seg enkelt til finalen.

I finalene ble det til tross for fellestart og 8 løpere, forskjellige og avgjørende veivalg. Finalene ble også preget av at noen løpere tålte 3 løp bedre enn andre. God underholdning på svensk tv - greit loset gjennom av kommentatorene når gps spor ble unøyaktig, og løpere dukket opp før kamera fra ukjent retning. Fra tv bildene så vi også betydningen av god stempling og riktig posisjon fra starten. Her slet Galina og ble stadig noen meter etter. Mot slutten av løpet ble det bedre flyt og hun kunne henge med Emma Klingenberg, Simone Niggeli og Judith Wyder inn på oppløpet:

1 Emma Klingenberg 109 DEN 08:17
2 Simone Niggli 101 SUI 08:18
3 Judith Wyder 107 SUI 08:19
4 Galina Vinogradova 114 RUS 08:23
5 Tatyana Riabkina 104 RUS 08:37
6 Tereza Novotna 118 CZE 08:41
=6 Tove Alexandersson 103 SWE 08:41
8 Alva Olsson 123 SWE 09:13

Øystein Kvaal Østerbø viste at han kanskje er den i feltet med mest erfaring. Tidlig på de første postene og i tet. Denne holdt han til midt på oppløpet hvor kun Fabian Hertner klarte å hente han. Les mer hos NOF