Gull til Damene, sølv til Gutta

2013 NM stafett Damene-i-mål1-laget med Ida Marie, Mari og Anne margerthe ledet fra start til mål og vant NM-gull i stafetten på Kongsberg. Gutta fulgte, som eneste lag, Tyrving til målstreken, men måtte gi tapt i spurten. Dermed ble det sølv til Mattias, Olav og Magne. Tap i spurten ble det også for damenes 2-lag. Bodil, Hanna og Eva fikk dermed den sure 4. plassen. Ytterligere 1 damelag og 3 herrelag fikk premie.

Herrene åpnet showet og på første etappa ble det skilt godt mellom favorittene og de andre. Frol fikk et lite forsprang og hadde 55sek ned til Mattias og Jonas. Espen slet litt mer og vekslet som nr 12, 2:22 bak. Tore vekslet som nr 41, drøyt 6 min bak, mens Bojan var nr 52 over 9 min bak. Bojan manglet desverre krefter etter å ha trent lite etter skaden i O-ringen. Magnus fullførte i god stil - dog noe lengre bak i køen.

På andre etappa var Olav raskt oppe i tet. Ennå raskere løp Audun Weltzin for Tyrving sitt 3-lag som fikk 38 sek forsprang i mål. Sammen med Olav kom Tyrving, Raumar og NTNUI. Vincent på andre laget viste på sin siste dag i Norge for denne gang at han kan stafett og vekslet som nr 7, 3:22 bak. Øyvind (Helgerud) på tredje laget vekslet som nr 9, 3:32 bak. Uheldig på 2 etappa var Kristiansand som tok feil kart og dermed ble disket. Elelrs hadde også de vært med i kampen om medaljer. 4 og 5 laget byttet plasser og Mats vekslet som nr 35, 10sek før Øyvind Stokseth. Oppgava var dermed klar for siste etappe - et godt løp for å få premie.

På tredje etappa forsvant først NTNUI, deretter Tyrving 3 lag og Raumar. Igjen sto Bjørn Ekeberg (Tyrving) og Magne. Da ingen av dem gjorde noen feil i skogen ble spurten avgjørende. Her måtte Magne gi tapt - og vi gratulrerer Tyrving med å forsvare tittelen. På bronsen fulgte  Raumar, mens Frol sikret 4.plassen. Neste spurt sto om 5.plassen. Denne vant Gaute Hallan Steiwer (Lillomarka) før Espen Weltzin (Tyrving 3) og deretter vår Emil Wingstedt. Tredje tapte spurt kom om 10.plassen. Erik hadde latt seg hente inn av både Håkon Jarvis Wetsergård (Varegg) og Øystei Kvaal Østerbø (Wing) i skogen. På oppløpet vant ungdommen - og Erik måtte ta til takke med 12.plassen. Oppgava var dog utført - alle 3 lag var med i kampen om topp 10 og viste at vi har en solid herretropp.  I kampen om de siste premiene gjorde Andreas jobben og løp Gubbe-laget inn til plass 29. Anders holdt plassen i køen og løp inn til nr 36.

I 2013 NM stafett UK-sjef Annedamestafetten tok Ida kommandoen fra start. I nærheten var kun Modum med juniorverdensmester Mårtensson og Haldens 2-lag med Bodil. Ane vekslet som nr 11, 3:30 bak. Ingvild vekslet som nr 28.

På andre etappe fosset Mari fram på beste etappe tid, og Hanna kjempet om sølvplassen med Fredrikstad inntil noen poster før mål. Her glemte hun å sjekke retning og fortsatte med parallell feil. Dermed ble også NTNUI invitert med i kampen om medaljer og Freidig, Tyrving og Nydalen fikk kutte inn på avstanden frem. Og som neste kom Ellen Kathrine på en god 8.plass. Marit, som for tiden "løper for to", holdt stilen og vekslet som nr 33.

På siste etappa kunen dermed Anne Margrethe sikre rundt. Seiersmarginen i mål ble 4:25. Som nr 2 kom Fredrikstad. I kampen om tredjeplassen ble det vårt andre lag og Freidig. Eva måtte her gi tapt for evig-unge Hanne Sandstad. Et ønske for neste stafett er nok også toutch-free - Eva og Emitbrikke er desverer ike gode venner ennå... Tredjelaget med Runa fikk tøff konkurranse og endte i målpå plass 13. 4-laget med Uk-sjef Anne løp inn til plass 44 av 62. Dog meget fornøy - igjen hadde Coolchicks levert varene.