Bodil Holmström og Anders F Olaussen tok sølv i Natt NM

bodil - foto orienteringBodil Holmström og Anders Felde Olaussen stod for de sterkeste prestasjonene på lørdagens Norgesmesterskap i nattorientering på Ås. Vi gratulerer på det varmeste. På bildet vinner Ingjerd Myhre, sølvmedaljevinner Bodil og Annette Baklid på bronseplass - foto lånt av orientering.no

Anne Margrethe Hausken Nordberg ble nr 4, få sekunder fra bronsemedaljen, mens Hanna Haugen Nordbrøden fulgte flott opp med en 8 plass. Med andre ord en sterk innsats fra våre jenter på nattens meget krevende nattorienteringsløype på Ås. Kikker vi litt på løypa i dameklassen og ser på noen av løperne, ser vi at det var orienteringstekniske utfordringer allerede til 1 post. Sammenligner vi Bodiil her med vinner Ingjerd Myhre, ser vi at Bodil tapte noe på siste halvdel av strekket.1 post natt nm bodil Bodil var 1 1/2 minutt fra topplassen og det kan se ut som denne differansen kom på 1 post allerede. Vi ser videre at Bodil hadde tatt igjen gapet på 4 post og faktisk var foran på vei til 5 post som var et krevende langstrekk. Inn mot 4 post og strekket til 5, som Anne Margrethe så ut til å ha visse problemer på og tapte en del her. Medaljen glapp nok for Anne Margrethe i denne fasen5 post natt nm.

På forhånd var nok Anne Margrethe den største favoritten til årets NM tittel etter sin gode form i høst. At det skulle bli ungjenta Ingjerd Myhre fra Kongsberg og Järla som skulle stikke av med seieren, var nok litt overraskende. Sølvet til Bodil var absolutt ikke overraskende og spesielt da terrenget og løypa var såpass krevende som på Ås. Bodil en sterk o-teknisk og jo vanskeligere det blir, jo bedre kommer Bodil til sin rett.

I yngste junior herreklasse, H17-18 kom dagens andre HSK medalje . Anders Felde Olaussen stod for denne sterke prestasjonen og gikk altså nå et hakk opp på pallen i forhold til langdistansen for noen uker siden. Anders som er tatt ut på juniorlandslaget, overbeviste med sterk natt-orientering og med lånt lykt fra Emil Wingstedt etter at han stod med ødelagt lykt tidligere i uka. Anders har sterk løpskapasitet og når o-tekniken sitter, så går det unna. Fortsatt er Anders litt opp og ned i prestasjonene, men vi ser at han har utviklet seg mye det siste året og leverer ofte løp i toppklassen blant junioreliten. Vi gleder oss til å følge Anders videre og ikke minst blir det en fin erfaring på juniorlandslaget senere i høst. Her vil han få bryne seg mot noen av verdens beste juniorer og ser hvor lista ligger. Vi gratulerer Anders med en flott sesong så langt og ønsker lykke til videre.

1 post andersSer vi litt på løypa til Anders og i forhold til vinner, Olai Stensland Lillevold, ser vi at Anders hadde et godt iniativ på vei til 1 post. Men ved oppgangen til posten, kjører Anders seg helt fast og taper forspranget og er plutselig bak sin konkurrent. Så her valgte Anders feil taktikk inn mot posten og gjorde det tydeligvis litt vanskelig for seg. Litt senere på et langstrekk mot 4 post er Anders nesten i kapp gullemedaljøren etter et godt veivalg, men taper igjen i et parti som går oppover og med krevende orientering. Det kan se ut som Anders har litt å hente på riktigere veivalg i krevende partier. Ingen tvil om at farta til Anders er god nok, men litt finpuss av o-teknikken kan ta Anders noen steg videre.

AndersFeldeOlaussen

I herreklassen som normalt har vært en sterk HSK distanse, ble det uten HSK medaljer denne gang. Vinner ble Torgeir Nørbech foran Håvard Lucasen og Anders Nordberg. Med andre ord en sterk Vajakosken Têra innsats, mens vi må gratulerer Nørbech med et fortjent gull. Torgeir som tidligere slet med sykdom, har kommet tilbake og leverer sterke resultater over tid. Kanskje kan Torgeir ta steget opp til neste sesong og matche på landslaget. Best fra HSK ble Espen Fiskum med en 12 plass. Mattias Karlsson og Mats Nordbrøden ble henholdsvis nr 14 og 16, mens veteranen og stafett-coach Tore Sandvik ble nr 20.

 

Resultater finner du her 

Reportasje fra orientering.no her