Nesten pallen for HSK lag i Smålandskavlen

TIOART-1Smålandskavlen er etter TIOMila, kanskje Sveriges mest tradisjonsrike elitestafett. Som navnet tilsier, stafetten går i Småland og dette året helt øst ved Oscarshamn.Og det ble ingen HSK lag på pallen ved denne anledning. Nærmest var guttelaget som klarte etter en sterk avslutning av Hakon Raadal Bjørlo, å kapre 4 plassen. Damelaget klarte også en meget sterk 4 plass etter at Eva Jurenikova løp sterkt på sin avslutningsetappe. Herrene ble nr 5. Foto: Marcus Millegård løp sterkt i dag.

På herresiden kom vi litt bakpå på nattetappene og var 9 minutter bak etter 2 etapper. Da blir det vanskelig å være med helt framme, da konkurransen er meget skarp. Våre motstandere stilte med kanskje sine mest skarpskodde løpere. Vi noterer at Marcus Millegård løp meget bra på 4 etappe og tok inn 2 minutter på teten. Til slutt tok vårt lag en fin 5 plass etter at Olav Lundanes førte oss opp 5 plasser og leverte et meget godt løp bakfra i dag. Olav hadde en liten fight med OK Linne på siste del av sin etappe og avgjorde etter at Linne gjorde et par ekstra sløyfer.

Herrenes lag bestord av Jonas Nordström, Espen Fiskum, Fredrik Eliasson, Marcus Millegård og Olav Lundanes.

Interessant i seierskampen som ble avgjort ved at Fredrik Johansson fra IFK Lidingö hadde egen gaffling på slutten, valgte eget veivalg og tjente 20-30 sekunder på dette. En litt kortere gafling gjorde at han fikk det nødvendige forspranget og kunne defilere inn til seier.

I dameklassen var vi også noen minutter bakpå (7 min), men bedre plassmessige med en 3 plass etter at Ida Marie Næss Bjørgul startet for oss på natten. 2 laget med Jennie Andersson var også fint med noen få minutter bak. I en kort periode så det ut som begge HSK lag hadde feilstemplet på 2 etappe, men vi heldigvis rett stemplet. Til slutt tok vårt 1.lag en flott 4 plass etter at vår ankerkvinne Eva Jurenikova løp i et tett felt på sin hvor 4 lag fightet om 4 plassen. Pan Århus vant i dameklassen, mens IFK Lidingö vant i herreklassen. På damelaget som ble nr 4 løp foruten Ida Marie, Ane Sofie Næss Bjørgul, Kine Hallan Steiwer og til slutt Eva Jurenikova.

I ungdomklassene stillte vi lag i både H og D16. Guttelaget med Peter Nordbrøden, Håkon Østraat Sævareid, Trygve Løvli, Petter Norsted Kildebo, Olav Schmitt Gran og Håkon Raadal Bjørlo kom til slutt på en flott plass.

Jentelaget med Gina Granstedt, Hedda Raadal Bjørlo, Nora Torgersen, Karoline Aune, Marie Begstrøm og Idun Felde Olaussen ble nr  7 etter jevn og stødig løping.

Prisverdig samarbeid med Nydalen hvor ungdommene reiser i samme buss bortover. Liker også den muligheten man har på en av etappene i ungdom, at flere kan løpe ut samtidig og at bestemann teller på veksling. Dette er gjør det mulig for de som føler seg litt usikre, ikke bør ha så stort press på seg når det løper ut.

Skal vi ta en liten oppsummering sett fra sidenlinje hjemmefra, ser det ut til at vi må få kjørt igang Høiås Trimtex Night Cup. Alle lag, kanskje bort sett fra gutteklassen, kom bakpå tidsmessig etter natta. Et annet tankekors. er at neste års TIOMila går i Småland. Skal vi være med der, må vi kvesse klørne.....

ps... Smålandskavlen er alltid fin å følge hjemmefra med gode og oversiktlige menyer for online resultat, speake streaming og GPS tracking.

DSC 0664

Håkon løp inn 2 minutter på teten og løp guttelaget inn til 4 plass.

DSC 0832

Meget stekt løp av Olav på siste etappe i dag og gir et bra utgangspunkt for vinterens grunntreningsperiode.

DSC 0577

Eva løp meget sterkt på sin sluttetappe og avluttet med å løpe oss inn til en fin 4 plass. Eva tok inn 3 1/2 minutt på teten.