Halden SK damelag 10Mila

10Mila-1Vi presenterer herved HSKs 5 damelag i årets damekavle i 10Mila. På bildet 3 av jentene som skal representere 1.laget. Fra venstre Eva Jurenikova (4 etappe), Ida Marie Næss Bjørgul (2 etappe) og Kine Hallan Steiwer (3 etappe). Elena Roos løper 1 etappe og Mari Fasting avslutter i år som i fjor.

Nå er lagene registrert og offentlig ute på arrangørens lagoppstillingssider. UK sjef Anne J Haugen kunne presentere 5 damelag og det blir spennende å se hvor høyt opp de enkelte lag klarer å prestere på lørdag.

Vi har kikket litt på fjorsårsresultatene hvor lag 1 ble nr 2, lag 2 nr 19, lag 3 nr 71, lag 4 nr 143 og lag 5 brutt. Og moralen her må jo være at alle lag forbedrer seg litt, i så fall vil vi være fornøyd med innsatsen blant våre damer. Skal vi vurdere våre muligheter litt herfra sidelinjen så er vi vel et lag som kjemper om topp 5 dersom vi har en bra flyt. I fjor løp Vendula vår første etappe og vekslet da først, selv med et litt rufsete løp og litt ute å gynget en stund. I år er det vår sveitserinne, Elena Roos som har fått ansvaret etter en meget god start på sesongen og en tydelig formutvikling fra tidligere år. På 2 etappe tar Ida Marie over og hun er også en løper som er i betydelig bedre form enn i fjor hvor Ida løp på 2 laget. At Ida har fått tillit på den krevende 8 km 2 etappen synes vi er spennende og ikke minst en fin progresjon for Ida Marie. En etappe som er viktig å holde hodet kaldt og passe på å unngå misser for å holde oss inne i stafetten. Kine Hallan Steiwer tar oss videre på 3 etappen og som er den korteste med sine 5 km. Dette er debuten for Kine i HSK drakt på 10Mila, Kine som alltid har løpt siste etappe for Lillomarka, får nå en kortere etappe og annen rolle enn tidligere. Selv om dette er en ugaflet etappe, må man her orientere selvstendig og sørge for full kontroll. Eva tar seg av 4 etappen og hvor det trolig vil begynne å spisse seg til. Her er det blant konkurrerende lag mange steke løpere og farten er stor. Eva har hatt en bra vårsesong så langt, løp bra i EM og har erfaring med løping på dette nivået. Og på siste etappe er det Mari Fasting som har fått ansvaret. Mari som kanskje ikke har åpnet sesongen helt etter eget ønske og slitt litt med resultatene. Kapasiteten til Mari er imidlertid meget bra og får hun det til å sitte mellom postene, går det fort. Vi noterte en bra siste etappe på årets EM i Portugal og vi husker også avslutningen på fjorårets 10Mila da hun sikret 2 plassen etter en sterk avslutning.

Summa summarium har vi nok et lag som er jevnbyrdig med fjorårets hvor vi knep en sterk 2 plass. Noe vi også kan klare i år med litt jevn og sterk løping på alle etapper. Personlig rangerer jeg nok laget litt svakere enn for 2 år siden da vi vant en sterk seier hvor Hausken avsluttet. Med med god lagløping er vi forhåpentligvis med blant de 5 beste, selv om tipset mitt går til Pan Århus, selv uten Emma Klingenberg på laget i år. Europamesteren Signe Søes avslutter og med Ida Bobach og Maja Alm på etappene i forkant, er dette et meget sterkt lag. Og skulle Pan Århus svikte, er Domnarvet svært sterke med veteranen Højsgaard på startetappen. De har bl.a. sterke og rutinerte Dana Brozkova på 3 etappen mens Emma Johansson og Lena Eliasson avslutter her. En klar vinnerkandidat da Lene Eliasson har vært i meget god form på forsesongen. Men det hadde smakt med en revansje fra fjoråret, jenter - stå på.

Ser vi på de andre lagene våre, er det jevne og gode lag vi har stor tro på. At 2 laget skal kunne gjenta fjorårets 19 plass har vi stor tro på dersom vi får en bra start. På 3 laget har veteranen Runa Lien Backstrøm rykket inn på tampen etter sykdom og jeg tror absolutt dette laget skal forbedre seg fra i fjor. Vårt fjerdelag er et rent juniorlag og vi skal ikke ha for høye forventninger her, men jeg tror faktisk at de kan klare topp 100 på en meget god dag. Men det forutsetter som nevnt ingen grove feil og en jevn løping. 5 laget vil med fullføring forbedre seg fra i fjor, noe jeg er sikker på de klarer. Her er det en god blanding av ungt og litt eldre enn ungt, så det blir en spennende mix. 

Det laget vinner som ikke gjør noen feil. Lykke til til våre jenter!

 

Halden SK damelag 10Mila 2014        
  8 km 8 km 5 km 7,6 km 9,2 km
Lag 1 Elena Roos Ida M N Bjørgul Kina H Steiwer Eva Jurenikova Mari Fasting
Lag 2 Vendula Klechova Ingunn Fristad Ane S N Bjørgul Hanna Nordbrøden Lea Vercelotti
Lag 3 Runa L Backstrøm Marit Kahrs Sabine Rothaug Jennie Andersson Iliana Ilieva
Lag 4 Gina Granstedt Ingvild Torgersen Anneli Grindstad Nina A Birkeland Gry Granstedt
Lag 5 Ingrid Bronebakk Nicole Scalet Idun K F Olaussen Delpine Poirot Hanne L Raadal
           
           
Start 14:30        
Måltid 18:00