Anni-Maija og Jarkko representerer Halden SK fra 2015

huovila

En gledelig nyhet kan meldes at Jarkko Huovila og Anni-Maija Fincke representerer Halden SK fra og med 2015. (bilde fra den klassiske långa natten da Jarkko knuste alle i sin sorte drakt)

Jarkko har en fortid i Halden SK fra tidlig 2000-tallet og var en av "gull-gossene" på vårt sterke stafettlag for over 10 år siden. Anni-Maija Fincke har i de siste årene vært en av de sterkeste finske dameløperne og prestert svært godt, både i de store klubbstafettene for Tampereen Pyrinthö og i mesterskap i den finske blåhvite drakten. Jarkko har i de seneste årene representert Kalevan Rasti som har vært en av HSK største konkurrenter i TIOMIla og Jukola. Begge flytter til byen og det er planlagt i februar en gang. Så nå starter jakten på en passende leilighet i nærheten av Høiåsmarka.

Jarkko tok gull for Finland i VM stafetten i 2001 som HSK løper og bl.a. senere sølv på mellomdistansen i Danmark i 2006, forøvrig et løp han hadde seieren i lomma før en grov miss gjorde at han falt ned på sølv-plass. Jarkko løp for HSK fra 2000 til 2006 sesongen og fikk med seg 5 seire i TIOmila på den tiden samt 2 seire i Jukola samt en rekke NM medaljer. Vi spurte Jarkko hva som blir satsningen fremover og vi får med "glimt i øyet" et svært spennende målsetting:
"Største målet blir vel 6. etappe på 25-manna og Ed-stafetten har jeg aldri vunnet før :) Et stor mål i framtiden er å komme nærmere Tore i antall seier i Tiomila!
Etter noen vanskelige år med skader et er vanskelig å si hvordan kroppen tåler hård trening igjen, men målet er å være i god form i Tiomila og Jukola. Selvfølgelig har jeg noen individuelle mål også, men det som gir meg mest motivasjon er de tøffe o-tekniske konkurransetreninger i Halden. I år er det viktig å holde meg skadefri og komme i gang med god grunntrening og hvis alt går bra... Jeg er optimist og man skal alltid ha drømmer!"

Finche-2Anni-Maija er dobbelt VM mester i stafett i henholdsvis 2010 og 2011 og har levert flere internasjonale sterke løp. Anni-Maija har vært en av mange gode løpere på Tampereen Pyrinthö som bl.a. vant Venla kavlen i 2010 med nettopp Anni-Maija som ankerkvinne. Vi fikk også noen kommentarer fra Anni-Maija i forbindelse med valget av klubbskifte neste år:
"Jarkko said this summer that he would like to move to Halden. First I was thinking what I could do there if my ankle is not good enough for running anymore. After a while moving to Halden started to sound like a good solution. Halden is such a great place for an orienteer, it is a beautiful small town (which is important for a just graduated landscape architect :)) and I have never before lived abroad. So it is time to make some changes to my life and athlete career. And of course world championships in Strömstad 2016 is my big goal.
My achilles was operated a couple of weeks ago, again. It can take about half a year to get back on full running training, so my biggest goal next year is to get back on competition mode. And hopefully I will learn some norwegian too".

Begge vil være en betydelig styrke for vårt trenings- og utviklingsmiljø, og begge satser topp internasjonalt mot de nærmeste mesterskapene. Anni-Maija har dog en nylig gjennomgått en ankeloperasjon og vil bruke litt tid på restitusjon før det blir aktivt løping.

Det finske innslaget i HSK blir nå betydelig styrket da også Fredrik og Laura Portin allerede er klar for klubben, noe som tidligere er publisert på vår hjemmeside. For klubben blir det nå et betydelig styrket treningsmiljø, noe som vil heve intensiteten på treningene. Sammen med en rekke lovende yngre løpere i klubben vil nå kampen bli stor med tanke på å komme på de beste lagene, noe som vi også vil være med å pushe våre løpere nærmere representasjonsoppgaver for sine respektive landslag.