Tiomila 2017 samling

Siden Tiomila i år går i Falun, var det litt vanskelig å få til en samling der, så årets tiosamling ble lagt til Gøteborg, hvor neste års Tiomila arrangeres. Hele 35 haldensere startet samlingen med DM natt på fredag kveld.

Samlingsplass var på IK Uvens klubbstuga og løypene gikk i nærterreng, med masse stier og golfbaner. Halden SK stilte mannsterke i 21-klassene, og stod for nesten halve startfeltet. Olav gikk av med seieren i H21 foran IFK Göteborgs Eskil Kinneberg, deretter fulgte en sterk Haldengjeng med Markus først, tett etterfulgt av Andreas, Fredrik, Håkon og Vegard. I D21 løp Jo veldig sterkt og løp inn til en andre plass, foran Hollie på tredje og Eva på femte plass.

Markus Holter før start på Natt DM.Markus Holter før start på Natt DM.

Lørdagen startet med trening kl.10 for damene og kl.11 for herrene, som skulle ut og løpe natt som andre økt. Denne økten gikk veldig nærme sperret terreng til Tiomila 2016, så en ganske relevant økt. Kveldsøkten, var for noen i løpeavstand fra overnattingen, her løp altså herrene nattøkt og damene dagøkt.

Kartdiskusjon i solen.Bodil og Trygve diskuterer kart og løype i solen.

Søndag var det duket for avslutningen av Høiås Night og Day Cup, og samlingens prioritetsøkt: stafettøkten. Det var et sterkt felt som stilte til start, hvor herrene løp 9 km og damene 6 km. Begge klassene ble vunnet av haldensere, selv om Sävedalens AIK og eks Haldenseren Marcus Millegård gav Magne kamp til siste slutt. Sabine kjempet lenge mot Hollie, men klarte å stikke fra når Hollie fikk en liten bom på nest siste post.

Herrene starter på søndagens daycup.Herrene starter på søndagens daycup (Foto: Eva Jurenikova).

Etter stafettøkten dro 4 biler hjem mot Halden, mens to biler ble igjen for å løpe en økt i Munkedal på vei hjem. Vi har hatt strålende vær og myrene har vært veldig fine, til å være i Göteborg. Håper ikke de blir veldig mye mer våte og tuete på 1,5 måned, eller kanskje man burde håpe på det, for vi er jo sterke uansett?

Resultat DM Natt Göteborg fredag
Resultat HDNC Öjersjö söndag
Tracking från alla träningar & tävlingar 

HDNC Göteborg längsta sträckan