Bendik Eliassen bytter til Halden SK

199537424_3006509539573833_8984453072299855335_n.jpg

Halden SK ønsker Bendik Eliassen velkommen som ny løper i klubben! Bendik blir en klar forsterkning i juniorgruppa. Men som en av Østfolds aller beste juniorløpere er han god nok til også å kunne slå seg inn på et og annet seniorlag. Han har allerede deltatt på flere treninger, og vist heller mindre respekt for eldre utøvere så langt. Vi ser mellom fingrene på at han svarte «feil» på siste spørsmål nedenfor og

gleder oss til å følge ham framover, og ønsker Bendik masse lykke til i den nye trøya!

For de som ikke kjenner deg, hvem er Bendik Eliassen?
- Jeg er 19 år og er oppvokst på «den rette sia» av Glomma, nærmere bestemt Rolvsøy i Fredrikstad. Tidligere har jeg løpt for Sarpsborg OL og Fredrikstad SK. For tiden jobber jeg og venter på å studere ved NMBU i Ås til høsten. Av spesielle interesser (utenom orientering så klart) er det stort sett idrett det går i, først og fremst fotball, hvor Manchester United og FFK er lagene som gjelder. Men må også legge ettertrykkelig til at jeg er en o-nerd med stor O. Også glad i natur, musikk, film & serier, bøker med mer?

Hvorfor velger du å løpe for Halden Skiklubb nå?
- Halden Skiklubb ble et naturlig valg for meg på nåværende tidspunkt fordi jeg tror det er her jeg kan få den beste utviklingen de neste årene. Jeg skal studere på Ås, og kommer derfor som regel til å være med på ukentlige treninger med klubben. Et veldig bra sportslig opplegg med mange gode løpere, lokket veldig. I tillegg har Halden veldig mange fine kart og terreng som kommer bra med om man ønsker å bli en bedre orienteringsløper.

Hvor lenge har du vært aktiv o-løper, og hvordan ble du introdusert for (og interessert i) orientering?
- Jeg har vært aktiv o-løper siden jeg var åtte år, og ble introdusert til idretten gjennom «O-skolen» i regi av Sarpsborg OL. Siden den gang har jeg vært bitt av basillen, mer eller mindre. Har alltid likt å være ute i naturen, enten det er på fjellet, i skogen eller i skjærgården, og dermed passet det ypperlig å drive med en idrett som man kan bedrive i så flotte og varierte omgivelser – det er nettopp dét som gjør orientering så unikt. Velger hvilken som helst dag et uberørt terreng i Halden fremfor en klam gymsal på Rolvsøy?

Største prestasjoner i o-løypa så langt, og hva er ditt beste orienteringsminne?
- Var ganske god som ungdomsløper og tok blant annet tre hovedløpsmedaljer, deriblant ett gull, H15 langdistanse på Konnerud. Jeg har også pallplasseringer fra enkeltetapper på O-ringen, seiere i både O-festivalen, JK i England og Norwegian Spring. Det beste orienteringsminnet mitt vil jeg likevel si å løpe 10mila på førstelaget til FSK som 16-åring (Göteborg, 2017). Utrolig stort for en ungdomsløper å løpe herrestafetten med de store gutta, og husker svært godt hvordan man sto opp i tre-tiden, for så å gulpe i seg noen brødskiver, før man bega seg ut på 9-10 kilometer med det som føltes som hele verdenseliten springende rundt seg. Det var virkelig stas og noe jeg aldri kommer til å glemme. Håper på flere slike minner, de neste årene!

Hva er dine sportslige mål eller drømmer for 2021?
Mitt sportslige mål nummer én er å utvikle meg som o-løper. Bli mer stabil på både det o-tekniske og fysiske. Jeg har en drøm om å ta en NM-medalje, og å kjempe om å komme meg til årets junior-VM (hvis det blir noe av, vel og merke). Og ikke minst; på stafettene ønsker jeg å gjøre mange gode etapper for Halden!

Har du noen målsetting på lengre sikt?

Mitt mål er å bli så best som mulig. Jeg har lyst til å gå «all in» for idretten, og bli så god som jeg overhodet klarer. Men jeg vet at dette krever mange år med mye trening, riktige valg og prioriteringer, men man skal ikke si noe på at ambisjonene ikke er på plass?

Noen kjappe:

- Sprint, mellom, lang eller ultralang? Mellom

- Dag eller natt? Dag

- Stafett eller individuelt? Individuelt

- Flatt eller kupert? Kupert

- Tights eller nylon? Nylon

- Høiåsmarka eller Fredrikstadmarka? Fredrikstadmarka