Høy kvalitet på vintersamling i Spania

14 HSK-løpere er nettopp kommet tilbake fra en 10-dagers treningssamling i Spania spekket med kvalitetsstreninger. På programmet stod både konkurranser, høyintensive sprintøkter og fellestarter i skog med tidtaking, med restitusjon og analyser mellom øktene. 

 alle samlet 2

14 HSK-løpere tok 16 februar turen sørover for å forberede seg til årets sesong i sydligere strøk. Med den lille landsbyen Burgohondo, 12 mil vest for Madrid, som base, hadde vi god tilgang til kvalitetstreninger i nærområdet. Samlingen startet med deltakelse i Maximus O-meeting, en firedagers konkurranse med 1500 deltakere og trener Raul som løypelegger, der løperne fikk gode muligheter til å teste formen mot et internasjonalt felt. Blant annet var hele det tsjekkiske landslaget på startlisten. HSK-løperne gjorde seg imidlertid ikke bort.

Av gode plasseringer var det for mange til å nevne alle, men av virkelige topplasseringer er det verdt å notere seire på enkeltetapper til både Alvaro og Riccardo, og flere pallplasser på Eliska og Svetlana. Svetlana og Alvaro viste seg også som våre mest stabile løpere, med henholdsvis 2. plass og 3. plass i sammendraget. Alvaro var svært nær 2. plassen, men måtte se seg slått etter et heseblesende spurtoppgjør mot den ukrainske verdensstjernen Oleksandr Kratov på den avsluttende jaktstarten.

Konkurranser er alltid spennende, men dette var en treningssamling, og en ting er sikkert: Der ble trent! Raul disket opp med to orienteringsøkter om dagen, og de aller ivrigste var i tillegg ute på morgenjogg før solen stod opp for å sanke ekstra kilometere. Med både høyintensive sprintøkter og fellestarter i skog med tidtaking og raske lokale helter å konkurrere mot, var det tøff treningsbelastning på de som dristet seg til å gjennomføre alle økter. Terrenget rundt Burgohondo var tidvis lettløpt, men med komplekse steinformasjoner og veldig mye detaljer, måtte man holde tungen rett i munnen for å finne postene uten nøling. Vi fikk tidlig på samlingen en real leksjon av våre spanske løpere Alvaro og Ana, som viste hvor fort det faktisk er mulig å orientere i slikt terreng. Når de to kommer til Høiås for å trene i begynnelsen av april blir det spennende å se om de takler våre skoger like godt.

Utenom trening dreide det seg om å restituere og analysere øktene som var gjennomført. Noen av oss prøvde oss også på de lokale skikkene og slo til med nasjonalretten Paella til lunsj. Dette var en stor suksess, fram til de samme mette magene skulle ut på hardøkt sprint noen timer senere… Over middagsbordet var det generelt stor språkforvirring da det på kryss og tvers ble snakket både engelsk, norsk, fransk, sveitsertysk, spansk og tsjekkisk. Alle lærte noen nye gloser, men når mange av de samme utøverne kommer til byen i forbindelse med Halden O-meeting er det blitt lovet at det er norsk som gjelder!

Da samlingen begynte å nærme seg slutten, var det tydelig på de fleste at beina var godt brukt. Da selv Niels, som fram til da hadde tilbakelagt en mengde kilometer i spansk terreng som hadde sjokkert selv en Magne Dæhli i langdistansetrening, kom haltende ned trappen og annonserte at han sto over ettermiddagsøkt, var det et sikkert tegn på at det var på tide å reise hjem og dumpe i sofaen i et par dager. Da 15 grader og sol brått endret seg til 5 grader og regn på samlingens siste dag, var det tid for å forlate Spania for denne gang. På tross av treningsmengdene, klarte samtlige seg uten skader, og vi kunne forlate Burgohondo som bedre o-løpere enn det vi var da vi kom. Takk til Raul for fantastisk opplegg. Next up tiosamling!