Eliten er klare for start i den svenske stafettligaen

434297987 439543755110150 7456785230534611387 n

I påskedagerne starter den nyopstartede stafettliga i Skåne, Sverige. Halden Skiklubb stiller med syv lag med tre personer på hvert lag.

Ligaen avvikles over 6 avdelinger og Halden planlegger at stille lag i 3-4 av disse. Det svenske orienteringsforbundet har startet dette prosjektet med mål om å styrke og utvikle stafettkulturen i Sverige. Denne satsingen har vekket interesse blant Sveriges eliteløpere, og det forventes god konkurranse. Samtidig gir dette en glimrende mulighet for internasjonale klubber til å få verdifull trening og sparring frem imot Tiomila og Jukola. 

 

Til anledningen har vi snakket litt med Guilhem Elias, en av løperne på førstelaget til Halden SK. Franskmannen har bodd i byen omtrent halvannet år og har vært en viktig del av treningsmiljøet i Halden. Han har utnyttet de varierte treningene og det utfordrende terrenget i Halden, og har oppnådd betydelig fremgang i løpet av denne tiden.

 

«I starten slet jeg mye med å bli vant til Halden-myrene og løpemåten i de skandinaviske skogene. Men nå synes virkelig at jeg har forbedret meg.»

 

«I tillegg til å bli vant til terrenget, var planen min for denne vinteren å teste en ny måte å trene på, og endre det som ikke fungerte forrige sesong. Jeg tror det har fungerte bra for meg!»

 

Franskmannen ønsker å fokusere på de viktige skogskonkurransene denne sesongen og peker ut stafettene som et fokusområde. 

 

«Hovedmålet for denne perioden blir åpenbart Tiomila og Jukola. Jeg ønsker virkelig å gjøre en god jobb for laget og gjerne få erfaring på etapper jeg ikke vanligvis løper»

 

Helgens konkurranse er en glimrende måte å forberede seg til de store stafettene. Guilhem er positiv til svenskens nye prosjekt og håper det kan fremme stafettkulturen i andre land også. 

 

«Jeg synes dette konseptet er veldig fint for utviklingen av orientering som en idrett. Det vil selvfølgelig hjelpe meg til å forbedre orienteringen min i stafett, som alltid er annerledes enn de individuelle løpene.»

 

I forkanten av stafetten avholdes 2 avdelinger av Swedish League, individuelle løp som flere Halden-løperne skal delta på, hvor Halden skiklubb også arrangerer en samling for eliteløperne. 

 

«Disse samlingene er veldig positive med tanke på forberedelser, dele erfaringer og råd», sier en forventingsfull Guilhem Elias. 

 

FØLG LØPENE: 

Swedish League-løpene vil livesendes på Svenska Orienteringsförbundets Youtube-kanal: 

 

Fredag

https://www.youtube.com/watch?v=0gy_eDgTEKk

Live results: Swedish league #1 Vildmarksfejden

 

Lørdag

https://www.youtube.com/watch?v=Amlaeo9ZYoA

Live results: Kommer

 

Søndag

Eventorlänk

Live results: Kommer

 

Læs mere på FK Göingarnas hjemmeside: