Venla 2011

Her følger et reisereferat fra helgas Venla.

Vår reise til Finland var spredt utover flere dager. Mens de mest fleksible fuglene var på overnattingsplass i finske Sunila tirsdag formiddag, ankom de fleste studerende juniorer sent fredag kveld. Uansett ankomstpunkt var alle til stede lørdag morgen, friske som fisker og glade til å kunne stille i verdens største stafett. Programmet begynte med felles frokost hvor den gode stemningen var allerede på plass. Deretter hadde vi lagmøter - felles og for hvert lag - hvor dagens utfordringer ble diskutert. De flinke lagledere Mike, Kajsa, Anne, Bjørn Axel, Eirik og Lacho sørget for at alle fikk nok informasjon i forhold til logistikk og for at alle skulle være mentalt forberedt for det spennende terrenget.

CIMG2973Etter at stafetten var i gang, gikk tiden lynraskt. Oppsummert hadde vi etappevis prestasjon blandet av pefekt løp, små svinger og noen få grove bom. I tillegg kom det en del små-skader. Til slutt var alle vi stolte av å se vårt første lag (som endte som nr.12) på pallen. Vårt tredje, nesten-bare-junior-lag endte på en fin 96 plass, mens andre laget klatret 8 plasser fra i fjor og ble nr.71. Coolchiksene Elena og Karianne som løp den gangen for utenlandske klubber hadde også prestert kjempebra. Selv om resutatene kunne ha vært bedre for alle Halden coolchicks-lagene, var stemningen på høyt nivå og vi feiret med en felles kjott suppe/lasagne -middag på arena.

Slitne og fulle av opplevelser var vi klare for å reise til overnattingstedet. Her kom de siste utfordringene for dagen. Først var det vanskelig å finne hvor en av bilene stå...og etter at vi hadde endelig funnet den, så kom det store bekymringer rundt hvordan vi skal klare å kjøre opp den gjørmete bakken hvor flere biler hadde allerede havarert. Heldivis var Heidi Stokseth en flink sjåfør og vi kom trygt ut av parkeringsplassen.

CIMG2976For alle de haldenske coolchicks var Venla 2011 en fin opplevelse og kommer til å bli husket med det gode lagfølesen vi hadde med oss hele tiden. Det som blir igjen i tankene er mye motivasjon til neste års Jukola. Alle vet at vi kan prestere bedre og vi er sultne på å vise dette. Derfor har vi bestemt oss for at vi skal følge etter modellen som herrelaget viser frem andre år på rad ?.