VM i Sveits innledet med kvalifisering til mellomdistansen idag

Da er årets VM i orientering i gang - innledet med mellomdistanse kvalifisering idag. HSK har hele 11 løpere på startstreken i årets VM: fordelt på 6 dameløpere og 5 herreløpere.

Logo

VM går denne gangen i Sveits, nærmere bestemt Flims og Laax, som ligger på 1000 meters høyde omtrent 30 minutters kjøring sørvest for Lichtenstein (1,5 timer fra Zürich). 

HSKs dameløperne er Jo Shepherd (Storbritannia), Elena Roos (Sveits), Ana Toledo Navaro (Spania), Maelle Beauvir (Frankrike) og Lizzie Ingham (New Zealand). Herreløperne er Guilhem Elias (Frankrike), Riccardo Scalet (Italia), Csaba Gerber (Ungarn), Alvaro Cascado (Spania) og Martin Roudny (Tsjekkia).

Iliana

VM ble innledet med mellomdistansekvalifisering idag. Vi hadde 5 løpere på startstreken: Csaba og Riccardo i herreklassen, og Iliana, Lizzie og Ana i dameklassen. I kvalifiseringen kommer de 15 første i hvert heat direkte til finalen. I tillegg får de mindre nasjonene med sin beste løper uavhengig av plassering. Riccardo, Iliana og Lizzie ble direkte kvalifisert, og Ana kom med på nasjonal kvote. Dermed kan vi følge 4 løpere på lørdagens finale på mellomdistansen.

På bildet ses evigunge Iliana løpe i mål på dagens kvalifiseringen - det må være verdens beste firebarns mor!

I morgen er det langdistanse, med start nærmere 2.000 meter over havet, og målgang 1.000 meter lavere. Her stiller vi med Elena, Jo, Lizzie og Maelle i dameklassen og Guilhem, Riccardo, Csaba, Alvaro og Martin i herreklassen.

Lørdag er det som sagt finale mellomdistanse og søndag stafett.

Vi ønsker alle løpere riktig lykke til!

Flere bilder kommer. 

Flims - et av vertskapsstedene for årets VM. Foto: Irene Felde Olaussen