Sølv til Elena i VM-stafetten, 5. og 6. plass til Guilhem og Martin

Årets VM ble avsluttet med stafett, og HSK-erne var godt representert på premievinnerne, for hhv. Sveits, Frankrike og Tsjekkia. 

Solv til Sveits

Elena (nr. 1 fra venstre) på premiepallen for Sveits. 

Mange løp i beina, utslagsgivende veivalg og opp mot 30 varmegrader i dag igjen, gjorde siste VM-distanse til en tøff konkurranse. Best av våre var Elena Roos, som løp en strålende første etappe for Sveits, og vekslet som nummer 2, 1:27 minutter etter Sverige. Sverige (Hanna Lundberg, Sara Hagström og Tove Alexandersson) lå i tet fra start til mål og vant suverent, og med Sveits på en god andre plass gjennom hele stafetten. På Sveits sitt lag løp foruten Elena, Natalia Gemperle andre etappe og Simona Abersold siste. Norge, med Marianne Andersen, Marie Olaussen og Andrine Benjaminsen løp inn til en sterk tredjeplass. 

Ana Toledo Navaro løp andre etappe på Spania sitt lag, som ble nr. 13. Lizzie Ingham løp andre etappe på New Zealand sitt lag, som ble nr. 16 og Iliana Ilieva løp andre etappe på Bulgaria sitt lag, som ble nr. 18. 

To premieplasser til herrene

På herrestafetten hadde HSK to førsteetappeløpere og en andreetappeløper. Guilhem Elias løp første etappe for Frankrike og Martin Roudny første for Tsjekkia. Guilhem lå helt i tet på de to første TV-postene, og vekslet på en god 7. plass, 1:15 etter teten. Martin løp også godt og vekslet som nr. 12, 2:45 etter teten. Det ble premieplass både på Guilhem og Martin. Frankrike, med Guilhem, Mathieu Perrin og Lucas Basset ble nr. 5. Tsjekkia, med Martin, Milos Nykodyn og Thomas Krivda, ble nr. 6. Alvaro Casaso løp andre etappe for Spania, som endte på en 19. plass. 

Herrestafetten ble vunnet av hjemmefavoritten Sveits (Daniel Hubmann, Joey Hardon og Matthias Kyburz). Finland til sølv og Sverige bronse. Fjerde lag ble Norge (Lukas Liland, Kasper Harlem Fosser og Eskil Kinneberg). 

5 og 6 plass

Guilhem Elias (nr. 5 fra høyre) og Martin Roudny (nr. 3 fra høyre) på premieplass for hhv. Frankrike og Tsjekkia. 

Varmt også for publikum

Også publikum har fått kjenne på det varme være været - hvem skulle tro at det var 30 grader og vindstille i 1.000 meters høyde? VM-arenaen var flott, men nesten uten skygge, dersom man ikke valgte å holde seg innendørs i en ishall uten "kontakt" med arrangementet. Ulike metoder for å holde nede temperaturen ble benyttet: blant annet har solhatter og håndvifter vært (delt ut og) benyttet, paraplyer var gode parasoller, og små reisekluter vætet i kaldt vann ble brukt på hode og skuldre. Og litervis med drikke ble inntatt. 

Idag var også første dag av Swiss O Week - publikumsløpene til VM, og flere Haldenfamilier dukket plutselig opp. Lykke til alle sammen! 

publikumsløpere

Foto fra Sveits: Lacho Iliev, Emil Wingstedt og Irene Felde Olaussen.