Luke nr 22 - Julegleder

2010_Petter_Gry_OlavUnder o-gruppa sitt julebord for de(n) ansatte ble det konkludert at vi ønsker at flere løpere oppvokst i Halden kan ta steget hele veien fram til plass i førstelagene og internasjonal suksess.

At dette er en lang vei og at det er mange hindringer på veien er velkjent. Til verdenstoppen har kun Ragnhild Bente Andersen, Kjetil Bjørlo og Per Olaussen klart det. Til Haldens første lag og seier i Tiomila har Ida Næss Bjørgul og Sindre Saksæther klart det. I Jukola har vi Jon Steinar Mjølnerød som har vært med på et seierslag på herresiden, mens vi på damesiden har Anne Marie Solheim, Lene Puck og Berit Sofie Grydeland som Venlavinnere.

En forutsetning for at målet kan nås er en god rekruttering i UFO. På sist kakefest ble 3 av dem æret med hhv Interoptiks innsatspris: Petter N. Kildebo, Arnes statuetten: Olav S. Gran, og Petters prestsjonspris: Gry Granstedt. Det vil bli spennende å følge disse og de andre UFO løperne framover, o-styret har allerede begynt å drømme om lagoppsillingene i Tiomila 2021.

DS: O-lederen var som vanlig den skarpeste kniven i skuffen når det kom til å huske gamle resultater. Halden SK vant dame juniorstafetten i 1990, 2001 og 2007, og har aldri vunnet NM juniorstafetten for herrer. Den første juniormedaljen i stafett kom forøvrig i 1969 og på laget løp Tor Fagereng, ØyvindTorp og Per Puck.

http://www.haldensk.no/klubb/historisk/nm-historikk

I hovedløpet var siste mester Magnus Hov i 2001, mens mange i UFO kanskje ikke var klar over at trener Jørn vant H15 i 1973! http://www.haldensk.no/klubb/historisk/hovedlops-historikk