Sterke HSK prestasjoner i 5-dagers

2011_Fellesbilde_O-ringenÅrets 5-dagers i Helsingland er over og det har utvilsomt vært en flott uke for alle orienteringsvenner som deltok. Og prestasjonene var meget sterke fra Halden SKs side. Og vi må først og fremst gratulere Anja Wingstedt (D21Mosjon) og Elin Cathrine Hagen (D35Kort) med suverene sammenlagsseire. Det å vinne 5-dagers, enten sammenlagt eller en etappeseier for den saks skyld, er en stor prestasjon og sterk opplevelse.

Men vi er nødt til å berømme de mange sterke ungdomsprestasjonene som vi fikk se i årets 5-dagers. Anders Felde Olaussen i den sterke H16 klassen, levert gode løp hele uken og tok til slutt en flott 8. plass. Noe jeg tror kanskje er det beste HSK resultat i denne klassen på svært mange år. Anders hadde et løp (3.etappe) hvor det gikk på noen minutter ekstra, ellers var han innom de 10 beste hver dag. Og ser vi på avslutningsetappen har det tydeligvis vært en stor gruppe sammen og et durabelig spurtoppgjør som Anders klarte å plassere seg i midten av. Dette er god trening for Anders som neste seong skal ta det ofte litt vanskelige steget opp i juniorklassen.

En annen løper som har levert gode prestasjoner gjnnom uken er Nina Asheim Birkeland i klasse D15. Nina havnet til slutt på en 5 plass og viser med dette en stabil og god orienteringsegenskap. I denne klassen var det relativ store tidsmarginer blant de beste og Nina kunne sikre sin 5. plass med et godkjent løp siste dagen.

En tredje ungdomsløper som jeg har lyst til å fremheve i denne sammenheng er Håkon Raadal Bjørlo som løp inn til en meget god 9 plass etter jevne og sterke løp hele uken. Håkon har utviklet seg mye som o-løper i løpet av et par sesonger og viser stabile resultater over en lang tid. Skikkelig skitrening om vinteren hjelper sikkert på grunntreninga. Og i denne klassen må jeg også nevne at Petter Norsted Kildebo følger rett bak på en sterk 18 plass i den store H14 klassen.

Ellers synes jeg det er svært hyggelig å se Gry Granstedt "tilbake" med sterke og gode resultater i yngste eliteklasse, D18E. En 16 plass i sammendraget synes jeg vitner om stabil og god orientering og det skal bli morsomt å følge Gry videre i høstens NM for juniorer.

En annen junior som leverer jevnt og gode resultater, er Petter Næss Bjørgul i H20E. Petter havner til slutt på en god 25 plass i sammendraget etter 5 jevne og gode løp. Petter har tatt et godt steg denne våren og viser jevnt gode resultater over tid. For Petter nå er det å stabilisere disse resultatene og over tid ta ennå et steg videre i det å nærme seg de beste i sin klasse.

Blant de eldre guttene og jentene er det nok Kjetil Bjørlo som viser det beste resultat denne gang. Kjetil blir nr 7 i sin klasse. Fredrik Eliasson i H21Lang, løper en gjennomgående god 5-dagers og viser at han er en mann å regne med i stafett sammenheng for HSK. Fredrik avenserer oppover på listene gjennom hele uken og tar til slutt en 11 plass i en sterk klasse.

Ellers tror vi mange andre løpere har løpt opp mot sitt beste og hatt gode opplevelser gjennom uken. 5-dagers gir veldig god trening og er absolutt et arrangement som er viktig for Halden SK.

Alle foto: Kjetil / Hanne