UFO på skisamling – trengte et helt hotell !

bilde_1

Fra skituren for de yngste UFOene på lørdag. 

Sist helg dro mer enn hundre voksne og barn fra Halden til Nordseter ved Lillehammer. Anledningen var den årlige skisamlingen til UFO. Deltakerantallet i år slo alle rekorder. Det var i det hele tatt så mange haldensere i skiløypene rundt Nordseter i helgen at man skulle tro at man fortsatt befant seg i Søndre Østfold. Jammen godt det går an å bestille et helt hotell.

Fredag ettermiddag var det 26 minusgrader, og det var fare for at skisamlingen skulle ende med skisport på NRK1.

Heldigvis ble det «mildvær» lørdag. Med seksten minus og mye ulltøy, ble det organisert skiturer for alle aldre og nivåer. Lørdag ettermiddag var den tradisjonsrike «Morten-stafetten». For å sikre stor deltakelse var alle hundre automatisk påmeldt, hvis de da ikke hadde skrevet seg på avmeldingslista. Det førte naturlig nok til stor deltakelse. De yngste gikk først på hvert sine lag. Ettersom etappene og alderen økte, måtte man gå med kun én stav og etter hvert én ski. Siste etappe fikk verken ha ski eller staver i løssnøen. Det ble så mye løpere og kaos i målområdet at de fleste bestemt mente at de hadde vært på vinnerlaget. Om kvelden var det underholdningskveld der Ingvild og Nina ledet showet med bordkonkurranser for et engasjert publikum med konkurranseinstinkt godt over det normale.

Søndag morgen arrangerte Bjørn og gode hjelpere skirenn for barna. Stor takk til Grenserittet som hadde gitt flotte premier til alle. Deretter var det langtur for de mest ivrige og svømmebassenget for de mest lekne.

Mye sosial og sportslig aktivitet og med et bredt tilbud til UFO-familier i alle aldre og nivåer. Stor takk til Arild som turoperatør med full kontroll. Når åpnes det for påmelding til neste års tur ?

(Tekst og foto: Geir Torgersen)

 

bilde_2

Startfeltet i «Mortens moro-stafett» på lørdag

 

bilde_3

Småbrødrene tok første etappen i stafetten. 

bilde_4

Flott driv !

 

bilde_5

Foreldrelaget prøver å bygge Monolitten i en av lekene på lørdagskvelden

bilde_6

Skiene skal ha perfekt gli og da er det viktig å være nøye i smørestallen.

bilde_7