UFO-tur til Skottland

Forsiden

Onsdag 4.april til mandag 9.april befant en stor del av Haldens sporty orienteringsinteresserte seg i Skottland. Målet med reisen var å delta på JK- 4 dager med spennende skotsk terreng, men sammen med konkurransen var det også humor, lange bilreiser og kulturelle innslag.

 

 

Da vi landet onsdag kveld i Edinburgh bar det rett til Holiday Inn hvor hotellbestiller Hanne Lerche Raadal geleidet oss til riktig 4-manns-rom for en god natts søvn i behagelige senger. Torsdag morgen sto alle opp til hver sin tid – noen beregnet mer tid enn andre til frokosten, men alle var klare for Edinburgh City og alle dens fasiliteter og shoppingmuligheter kl 10.00. Etter en solfylt gåtur gjennom flotte nabolag og en utrolig fin park kom vi fram til Edinburgh Castle, hvor det ble en stopp for fotografering og kort spasertur innenfor slottets murer før gjengen skilte lag. Ungdommene fikk shoppet fra seg når det kom til sokker og billige klær, og alle fikk seg en rundtur i den vakre byen. Vi spiste en god middag på en sentral restaurant hvor Hege hadde reservert på forhånd, før vi busset eller tok bena fatt mot hotellet.

Den regnfulle fredagen heiste vi oss opp av sengene, pakket baggene og forlot Edinburgh for å løpe sprint i Livingston. Med Kristian Bjørgul og Jørn Nordbrøden som drevne skotske sjåfører, Kjetil og Pål som kartlesere i lederbilen, og Morten som påhengsmotorer ble det ingen bom på veien, og det kan det heller ikke ha blitt mye av i løypa for Gry Granstedt som ble nr 10 i D18Elite, Håkon Raadal Bjørlo som ble nr 11 i M16 blant 66 fullførende og August Asheim Birkeland som debuterte i M14 på 22. plass. Slitne, men fornøyde, reiste vi videre til Perth hvor familien Bjørlo igjen hadde bestilt rom til hele gjengen. Halvparten av oss endte opp vannrett på noen litt for merkbare fjører og tynne madrasser, men da vi våknet til god frokost og løp i Dunalastair var det glemt.

Lørdagens beste resultater var Gina Granstedt som vant W16 med 2 min, Hedda Raadal Bjørlo på 2.plass i W12, Morten og Pål som kapret 1. og 2. plassen i M45S, og Jørn som toppet M50S. På vei til hotellet ble det bestemt at vi måtte få sett et av de typiske, skotske slottene, og selv om vi måtte ta oss fram på egenhånd fikk vi alle litt kulturelle impulser.

Kvelden gikk med til en flott middag på restauranten nær hotellet, med offentliggjøring av Kjetils hodebry; stafettlagene!
Halden Young Stars: Hedda Raadal Bjørlo – Nora Torgersen – August Asheim Birkeland
Halden Bandits: Peter Nordbrøden – Tobias Thowsen – Petter Norsted Kildebo
Halden Sweet 16’s : Gina Granstedt – Ingvild Torgersen – Nina Asheim Birkeland
Halden Rockets: Anders Felde Olaussen – Håkon Raadal Bjørlo – Kjetil Bjørlo
Halden Mixed Trouble 1: Hanne Lerche Raadal – Monica Nordbrøden – Jørn Nordbrøden
Halden Mixed Trouble 2: Hege Næss Bjørgul – Margunn Asheim Birkeland – Olav Kristian Birkeland
Halden Old Stars: Morten Kildebo – Pål Thowsen – Kristian Bjørgul

Søndagens løp foregikk i Craig a Barns, og vi ble værende lenge for å se stjernene våre bli premiert. Avslapping på samlingsplass, hamburger-uten-tilbehør-spising og nye orienteringsvenner holdt oss gående til Morten fikk premie for 1.plass sammenlagt etter to seire, Gina på seierspallen med 5 minutters margin, Anders på 2.plass sammenlagt, Hedda på 2. plass og Jørn som også vant sin klasse totalt. Vi besøkte Perth søndag kveld og ungdommene og de voksne spiste på hvert sitt sted.

På stafetten på mandag ble det 3.plass til Halden Sweet 16’s og Young Stars fikk en fin 4.plass. Bortsett fra Mixed Trouble 1 som levde opp til sitt navn og ble disket, gjorde alle gode prestasjoner. Vi tok en kjapp, offentlig skift i vekslende vær utenfor det stengte badelandet og en matbit før det bar mot flyplassen og den triste hjemreisen.

Det ble nok ikke noe Haggis på oss, men god mat, gode venner og en fin tur ble det garantert! Takk til sjåførene som holdt seg på feil side av veien hele tiden og Hege, Kristian, Kjetil og Hanne som arrangerte turen.

Skottland_1 Skottland_2 Skottland_3
Skottland_4 Skottland_5 Skottland_6

 

Skrevet av Nina Asheim Birkeland