Hovedløpet er i gang

25M-NinaPå lørdag startet årets Hovedløp for 14-16 åringer med Sprint-distansen. Arrangementet gikk på Lillehammer og samler innpå 500 ungdommer fra hele O-Norge. Halden SK er representert med 12 løpere. Resultatmessig var det Håkon Raadal Bjørlo som gjorde det best med en fin 6.plass i Klasse H15. Peter Nordbrøden fulgte her flott opp med en 11. plass og forsterker inntrykket om en fin utvikling dette året.

(På bildet Nina Asheim Birkeland som vant fjorårets hovedløp og stiller som tittelforsvarer på dagens klassiske distanse.)

Ellers lot vi oss imponere av Håkon Østraat Sævareid i klasse H14 som ble nr 18. Kun drøye 2 minutter bak vinner og det er bra av en løper som ikke har vært med så veldig mange år. Tilsvarende må vi si om Synne Malene Brække som også ble nr 18 i klasse D14, også hun kun 2 minutter opp til beste jente.

Gina Granstedt ble nr 10 i klasse D15 og med det en god plassering. Alle resultater finner du her.

Og i dag er det selve hovedløpet med de klassiske distanser.

Skei Fjellandsby i Gausdal  er destinasjon for årets store begivenhet for ungdom 14-16 år.  Omtrent 500 løpere deltar.

Årets arrangement er et samarbeid mellom Lillehammer OK som har ansvar for hovedløpene og Norges Orienteringsforbund sentralt som har ansvaret for O-landsleiren.