Håkon Raadal Bjørlo til topps i O-festivalen i H 16

Halden i skogkanten  3

Halden SK stilte med ca 60 deltager i Norges største orienteringsløp, O-festivalen, i Kristiansand helgen 21. – 23. juni. Sprinten på fredag gikk av stabelen inne i Dyreparken – et spennende og morsomt konsept, mens løpene lørdag og søndag hadde base på Sørlandets Travpark, og her fikk løperne virkelig brynt seg i et krevende og vått (!) terreng.

For eldste gutte- og jenteklasse, samt junior- og seniorklassene var det jaktstart på søndag med utgangspunkt i de to foregående løp. I klasse H 16 løp Håkon Raadal Bjørlo ut med 16 sekunders ledelse til Audun Heimdal, og etter mye omveltninger underveis i løpet – der de knapt hadde sett hverandre – klarte han å trekke det lengste strået og vant med 5 sekunder. I samme klasse avanserte Peter Nordbrøden 8. til en 4. plass, mens Petter Norsted Kildebo endte på 9. plass. Gina Granstedt (D 16) avanserte også flott siste dagen og endte på 4. plass etter å ha løpt ut som nr. 6, mens Anders Felde Olaussen løp seg opp fra 8. til 7. plass i H 17-18 E. Håkon Østraat Sævareid (H 15) imponerte stort siste dagen med å løpe seg opp fra 28. til 16. plass, fulgt av Olav Schmidt Gran på 17. plass (som løp seg opp fra 23).

I de yngste klassene fikk Hedda Raadal Bjørlo med seg to 3. plasser i klasse D 13, mens Idun Felde Olaussen endte på hhv 4, 11. og 9. plass i klasse D 14. August Asheim Birkeland fikk med seg en flott 10. plass i H 14 på sprinten, men slo dessverre kneet på lørdagens løp og måtte dermed stå over de to siste løpene. Lisa Jenssen, i klasse D 13-16 C, er også verdt å nevne da hun fikk fikk med seg to 5. plasser hjem.

Emil Wingstedt og Ida Marie Næss Bjørgul sto for de sterkeste resultatene i eliteklassene med henholdsvis 4. og 7. plass etter søndagens jaktstart.

I tillegg stilte Maren Henriksen, Martin Brække, Sigrid Schmidt Gran og Hedda Slang Sundsetvik lag i ungdommens lagkonkurransen, og her møtte de visst både Tante Sofie og røverne ute i skogen…? For bilder, se her: http://www.orientering.no/o-festivalen/Sider/default.aspx

Vi takker turoperatørene Anja & Emil for et strålende opplegg med overnatting på Ansgar sommerhotell !