Tur til Ungdommens Jukola

Alle

Fredag den 23.august tok 18 spente Halden-ungdommer og 5 ledere flyet mot Finland. Målet var Anjala og Ungdommens Jukola. Etter en lang reisedag, en nyttig model-event (prøveløp) og innkvartering i hyttene, var vi klare for stafett! 

 

 NB! Masse bilder fra turen nederst i artikkelen

Halden stilte med 2 lag, og var sammen med Nydalen, det eneste norske innslaget i stafetten. Til gjengjeld var det 181 finske lag på startstreken, over 1000 ungdommer var i aksjon lørdag. 

Peter og Olav gjorde begge gode 1.etapper og var nr.29 og 56 i mål, med kort vei opp til tet. 

Håkon løp en god 2.etappe og løp 1.laget opp til fjerdeplass, med 3.beste etappetid. Hedda imponerte ved å gjennomføre H16 etappen som 13-årig jente. Ikke dårlig. 

Både Idun og Nora gjorde gode løp, førstelaget holdt fjerdeplassen og 2.laget var godt med på en 84.plass. 

Både August og Niels Christian holdt plasseringene, og gjorde stabile og gode stafettetapper. 

På 5.etp tauet Gina tetklyngen, og kunne løpe inn som 2e lag, 2 sek bak. 2.laget lå fortsatt godt inne blant de 100 beste, på denne etappen representert ved Synne. 

Ingvild hadde et tidstap på en post, der hun gikk i feil gafling, men gjorde ellers et stabilt løp. Halden lå fortsatt topp 5! Nina tok inn noen sekunder på førstelaget, og løp 2.laget helt opp til 70.plass. 

Anders målte krefter med sterke finner på siste etappe, flere av de løp junior VM i år. Han klarte likevel å holde hodet kaldt, og løp Halden inn til en sterk 6.plass, en plassering vi er veldig fornøyd med! Håkon Sævareid løp, tross gipset arm, en god etappe, og 2.laget endte til slutt på en 69.plass! 

Heiagjengen, som bestod av kioskhandlesjef-Karoline, fotograf-Anneli, miljøsjef-Alexander og gledesspreder-Erlend gjorde også en strålende jobb! Anneli tok alle bildene fra turen. 

Resultater fra stafetten finner du her:  http://online.jukola.com/tulokset/se/nj2013_nj/ 

Etter stafetten var det grillkveld med Nydalen der over 60 ”Grilli Makkara” ble tilberedt av Jørn som var matansvarlig på turen. Det ble også tid til fotballkamp (Nydalen SK – Halden SK), hinderløype og andre sosiale aktiviteter. 

Søndag deltok vi på mellomdistanse i Sibbo på vei til flyplassen. Her fikk alle prøve seg på skikkelig finsk terreng på et svært godt kart. Det ble flere seire (Gina, Anders, Håkon og Kjetil), og ellers mye god løping! 

Resultater fra søndag finner du her:  http://online4.tulospalvelu.fi/tulokset/fi/2013_husqvarna/ 

En kort tur på shoppingsenter i Helsinki rakk vi også før vi satte oss på flyet hjem til Norge! 

Totalt sett en fin tur, med en god blanding av både løping og sosialt samvær! Vi har lært mye om finsk terreng, og fått nye erfaringer og inspirasjon. Eneste minus var at vi ikke fikk mye ut av speakertjenesten, som stort sett var på finsk.. 

Tusen takk til Frauke, Kajsa, Jim, Jørn og Kjetil som stilte opp som ledere på turen!

Takk også til ”Halden Skiklubbs Stiftelse Til Fremme Av Friluftsliv, Orientering og Skisport for Haldens Ungdom” som bidro med økonomiske midler, slik at denne turen ble realitet.

Ujuklagbilde 1

UjukAugust innløp

UjukGina

UjukAnneli

UjukHåkon smiler

UjukIngvild Nina Peter

 Ujukkart 1.etp

 UjukAugust klar for premieutdeling

UjukAleksander innløp

 UjukAnders innløp

 UjukErlend

 UjukBrille jørn

UjukNiels innløp

 UjukHedda innløp

 UjukNora

UjukKjetil Bolt

UjukPÅ vei til start

 UjukOlav

 UjukPeter og August

UjukJim og Kajsa Griller

UjukGrill felles

UjukGrilljenter

UjukSynne