Galdhøpiggen here we come!

Avreise Hjortsberg!Avreise Hjortsberg!Etter å ha sendt av gårde og hentet henholdsvis 3 og 2 barn som har besteget Galdøpiggen med UFO, var det endelig tid for en voksentur...

15 stk. dro av gårde fredag formiddag (Morten Roger kjørte selv). Minibuss var innleid og det store spørsmålet var: Blir det plass til all bagasjen???? Ved hjelp av god logistikk og tidligere erfaring fikk både passasjerer, sjåfører og all bagasjen plass! Vi kjørte Gudbrandsdalen opp m/Jørn ved rattet og til Monicas store overraskelse ble det flere stopp underveis!

Vel fremme i Lom ble vi innlosjert ved Nordal Turistsenter i 3 campinghytter. Standarden kan neppe beskrives som høy, men ved å bære over senger fra to av hyttene fikk vi oppgradert den tredje til "2-roms" hytte. Den lokale puben stod for servering av mat og drikke.

Været viste seg fra sin beste side og vi våknet opp til klarvær, sol og vindstille. Frokosten kunne inntas utendørs og kl 9 satt vi kursen mot Juvasshytta. Altså en "pingletur" iflg. de som har gått fra Spiterstulen. Vi hadde vært så heldige å få Jørgen Vole, som hadde med seg sønnen Simen, som brefører og kjentmann. Vel fremme ved breen fikk vi instrukser og ble "lenket" sammen på gammelmåten med et tau rundt brystet. Tauet skulle henge i en slakk bue for å holde riktig avstand. Vi ble trygt loset oppover og reinen lå lenge stille på breen inntil de følte seg truet. Vel over og i steinrøysa oppi bakken fikk vi videre instrukser om å starte rolig på den siste etappen til toppen.

Er det virkelig mulig å være så heldige? Vel oppe kunne vi skue utover et vakkert og vilt landskap så langt øyet kunne se. En av arrangementskomiteens medlemmer ble "sågar" foreviget i bikinitopp på toppen og det er ikke dårlig til en å være som stort sett alltid bærer ulltrøye! . Hva er vel bedre enn å feire bragden med et glass champagne, som ble båret til toppen av Sissel og Morten. Vår fjellfører var dog litt betenkt på nedfarten, men den gikk over all forventning.

Vel nede på breen igjen fikk vi tilbud om en "ekstra" sløyfe og det var ikke noe vi angret på. En nydelig utsikt meldte seg også her og for å ikke glemme: 3 fra reisefølget badet i et "vann" på 2200 moh! Ifølge Jørgen Vole er det ingen som har gjort det før i Nord Europa! De som stod for denne bragden var Tommy, Guri Anne og Morten K. Temperaturen ble anslått til 3-4 grader!!!! Brrrrrrr................

Hva er vel bedre enn å kunne sette seg til bords å kunne nyte fantastisk mat og drikke på Fossheim Turisthotell etter en så fantastisk tur. Et måltid vi sent vil glemme. Servitøren bø samtidig veldig på seg selv og sin kunnskap og var med på å heve den totale opplevelsen.

Alt har en ende og søndag bar turen hjemover igjen. Vi kunne også denne dagen innta frokosten eller rettere sakt "brunsjen" utendørs før avreise.

Vi ønsker å gi en ekstra honnør til Jørn og Tommy som fraktet oss trykt både frem og tilbake. Vel hjemme stemte vi i "En bussjåfør, en bussjåfør er en mann med godt humør........."

Stafettpinnen er overlevert og vi ser med spenning frem til å kunne vandre over Beseggen.

/June og Beate

Første stopp mot toppen!Første stopp mot toppen!Folkevandring!Folkevandring!

Lenket sammen!Lenket sammen!Ut på tur aldri sur!Ut på tur aldri sur!Steinrøysa oppi bakken!Steinrøysa oppi bakken!Toppen!Toppen!Utsikt toppen!Utsikt toppen!Utsikt:)Utsikt:)Nord Europas høyeste badeplass, 2200 mvh.Nord Europas høyeste badeplass, 2200 mvh.Uten mat og drikke duger helten ikke!Uten mat og drikke duger helten ikke!