UFO på tur til Wales

Endelig var det duket for JK (Jan Kjellstöms international Festival) 2022, etter to år hvor Corona-en satte en stopper for arrangementet. Og det tok ikke lang tid før Haldens 15 og 16 åringer var klare for å dra, + to søsken og to trenere.

IMG 1477

Årets JK ble holdt i South Wales, likt som for 8 år siden da vi også hadde ungdommer på reise fra Halden og over til Stor Britannia. Og lik som den gang, startet turen med en dag i London.

Kl. 8:00 på selveste skjærtorsdag, braket det hele løs med en solskinnsfult BBA (Before Breakfast Activation) i en nærliggende park, deretter gikk det inn til London by med dobbeltdekker og the Underground. Der var det så sightseeing som sto for tur og vi startet med the Tower of London og Tower Bridge, etterfulgt av London Eye, Big Ben, Green park og shopping. Etter shoppingen spiste vi og noen av dro for å se Les Miserables musikalen, mens noen gikk for enda mer shopping. Tror alle kom tilbake til hotellet med noe fint i bagasjen ?

På fredag sa vi "ha det" til Liam og vi andre kunne endelig vende nesa mot løpene. Og mens Martin akkurat rakk å varme opp før starten, ble vi alle møtt med krevende løyper på Swansea University. Ikke alle virka helt fornøyde med løpet sitt, men vi fikk dog en pallplassering med Ville Wingstedt på en 3. plass i M14 og fin 4. plass til Minna i W16.

Etter løpet flyttet vi in på nok en Premier Inn, men med litt bedre toaletter. Sammen med Jo fant vi oss en restaurant nær kysten hvor middagen ble servert både på fredag og lørdag.

På lørdagen skulle vi få prøve oss på et åpnet myr-terreng på Clydach terrace, hvor det gjaldt å holde godt i kompasset og ha kontroll på kurvene. Ungdommene våres viste gode prestasjoner og det var spesielt jentene i W16A som imponerte mest, med alle 4 innafor topp 15. (Sigrid 2. plass, Minna 3. plass, Inger Anne 7. plass og Åse på en 15. plass). Guttene sleit nok litt mer, men Ville greide å dra i Land en 4. plass i M14A.

1. påskedag var det langdistanse som sto for tur, og det fikk guttene føle på sin 6,5km lang løype i M16A. Terrenget som var samme sted som i 2014 (Pwll Du et gammelt gruvedrift område) kunne by på mye lyng, lite trær og mange bratte bakker. Det virka ikke som om det satte en stopper for Sigrid, som klarte å løpe in til en 1. plass, og dermed også kunne kåret seg sammenlagt vinneren for de to midterste dagene i W16A. Minna leverte også bra med nok en 3. plass. Hos guttene plasserte Martin seg på en 12.plass, i en klasse med stor konkurranse. Både Minna og Ville endte på en 3. plass sammenlagt.

Så var vi kommet til mandag. Dagen vi skulle dra hjem. Men selvfølgelig ikke etter å ha løp JK stafetten! Vi hadde påmeldt 1 jentelag og 1 guttelag, til å begi seg ut i Cearwent et Militært treningsområde. Dessverre gikk det ikke helt som håpet for jente, og etter mye bom ente vi på en 5. plass. Guttene derimot må vel ha hatt sin beste prestasjon hittil. Stabil løping av alle tre på laget, førte dem opp på pallen og 3. plass i lomma.

Dessverre tok også denne turen en slutt. 6 dager med nok så uvanlig strålende varmt sommervær, den ekstra jakka og fløyta var det ingen som trengte. Til slutt kom vi alle oss hjem ganske så trøtte en eller annen gang på tirsdagen, takk for noen gøyale dager og løp og håper vi sees igjen.

Lenker til løpene og resultater: https://www.thejk.org.uk/index.php?pg=412 

Tusen takk til trenere, som fulgte med oss ungdommer, og alle andre, bla. Halden Skiklubb Stiftelsen, som tilrettela for turen.

Bilder: 

 IMG 1483 

 IMG_1499.jpg

 IMG 1511 

 IMG_1577.jpg

 IMG 1549 

 IMG 1585

 IMG 1590 

 IMG 1593

 IMG 1595 '

 IMG 1599

 IMG 1605 

 IMG 1614