25 UFO-barn på spennende o-troll leir

Årets o-troll leir for barn mellom 9 og 13 år fra Østfold, ble i helgen arrangert av Fredrikstad Skiklubb. Halden SK hadde med seg 25 herlige barn og 3 ledere, som alle hadde et flott og morsomt opphold på leiren. 

UFO

Fredag ettermiddag ble det liv på Skihytta i Fredrikstad - hele 59 barn fra hele kretsen samlet seg. Dette var for mange av oss vår første gang på Skihytta. Vi kalte det for Fredrikstad sin «Høiås», og da ble vi fort trygge 😊

Barna ble raskt tildelt soveplass etter alder og kjønn, og videre delt i grupper på tvers av klubbene for å bli bedre kjent med hverandre. Det ble 13 lag på 5 barn hver, som fikk i oppgave å komme seg gjennom en orienteringsløype med 4 bemannede poster. Hver post hadde forskjellige oppgaver: puslespill, finne/regne/telle ting, bygge tårn, og bære vann med papir. Det var regn og surt høstvær denne ettermiddagen, men ingen lot seg skremme av det. For noen tøffinger! Etterpå ventet varm dusj og tacomiddag, før det ble masse lek, quiz og moro – og masse godis! Det var premieutdeling for løypa tidligere på ettermiddagen, og hvert lag hadde utmerket seg på sitt vis. Noen var raskest, andre var smartest, noen hadde best humor, høyest motivasjon, var mest kreativ osv.

Etter hvert ble det leggetid. Noen var veldig slitne og andre hadde fortsatt masse energi – men alle sovnet til slutt. For flere ble det deres første møte med å sove på rom med andre, og fikk erfare hvordan det kan være på godt og vondt 😊

Lørdag morgen våknet alle før kl. 8 og gledet seg til frokost. Etter frokost var det tid for litt spill og lek, før det var klart for en ny orienteringsløype. Været var på vår side denne dagen, og det ble en deilig tur i skogen for alle i sitt tempo. Tilbake på Skihytta ventet flere uteleker, poster og oppgaver, som alle barna deltok ivrig på. Etter en pause med frukt og kjeks avsluttet vi helgens aktiviteter med kjeglekrigen.

Før hjemreise var det tid for dusj og lunsj, før vi takket de ansvarlige fra Fredrikstad for et fint, samlende og morsomt opplegg. Det var så godt å se at alle fant noen å leke med, mange fikk seg nye venner, og alle var vennlige og snille med hverandre. For en inkluderende, selvstendig, hjelpsom, og morsom gjeng! Vi gleder oss allerede til neste eventyr!

Foto (Vendula Haldin)

collage1

collage2

collage3