1.ste søndag i advent

LysloypaNå er det allerede 1.ste søndag i advent og det nærmer seg julefeiring. Vi går nå inn i en måned med mange julebord og familesammenkomster. Høstens konkurranser, arrangementer og dugnader er lagt bak oss og vi kan se fremover - mot lysere tider.

Bildet jeg har lagt ved denne artikkelen ser sikkert mange hvor er hentet fra. Nemlig fra der lysløypa starter ved Asakveien viser oppover mot Fjell. Som dere kanskje også legger merke til, er det her nå ryddet og kvistet slik at forholdene for eventuelt skiføre er betraktelig bedret. Vi må gi hønnør til Frits & Co som har ordnet med dette. Denne trasseen er en strategisk viktig strekning å utbedre slik at vi kan binde løypenettet i marka bedre sammen. Med rundløype-muligheter om Venås, Ekelimoen, Stenrød t/r og til Høiås vil lysløypenettet fremstå som et meget godt tilbud til alle som ferdes i dette området. Dere som har ferdet fra Fjell til Ekelimoen ser også at det er betydelig ryddet langs løypa og forholdene har blitt utbedret. Her er det Øyvind Holt som har "grepet" om dette og han har fått med seg noen dyktige hjelpere. Løypenettet vårt og det som legges til rette for allmenheten, er nok noe av den viktigste oppgaven som hele byen drar nytte av. Uten at det koster brukerne 5 øre! Noen ganger lurer man også på om alle egentlig vet hvor mye arbeid som blir lagt ned fra klubbene rundt om i distriktet.

SkiltStenrod

Det er ikke bare Halden SK og Gimle IF (ved Venås) som er i vårt nærområde, men også TTIF ved Ormtjern, Tistedalen FL ved Erte og Idd ved Aspedammen/Prestebakke. Alle klubbene legger ned betydelige midler og gratis arbeid for kommunenes befolkning. Til fri utnyttelse.

Og vi skal heller ikke glemme kunstsnøanlegget på Erte. Her er det nå full aktivitet for å kunne lage en skikkelig såle slik at alle skiinteresserte kan gå på ski. I dag søndag var undertegnede en tur oppe og kikket, og løypemannskapet var i full gang. I løpet av uken vil det være strålende forhold for skigåing. Og med fjorårets suksessvinter, vil mange flere være mentalt være klar for å bruke skia. Og samarbeidet oss klubbene i mellom fungerer veldig bra. Vi har et godt tur-orienterings produkt i sammen, vi bistår hverandre med løypekjøring, vi har felles karusell ritt i sykkel på våren og ellers en del felles utfordringer og problemstillinger. Når vi i 2009 begynte å planlegge utbedring av lysløypene satt vi alle klubbene oss i et felles møte og sammen med idrettsrådet ble enige om hvordan vi skulle fortsette prosessen. For vår del resulterte dette i at vi måtte gå en runde med alle grunneierne på lysløypa og få en ny langsiktig avtale på minst 40 år. Denne avtalen ble i 2009 tinglyst og godkjent, noe som var en forutsetning for å få spillemidler til anlegget.

venaas

Som mange registrerte fikk vi ikke dette på dette året da det ikke ble priorittert høyt nok av kommunen. Derfor var det ekstra kjedelig at vi heller ikke fikk forskuttert kommunens andel heller på dette året. Men vi skal ikke gi oss og forventer at dette er midler som vi vil få utbetalt i løpet av 2011. For Halden SK er det betydelige summer da vi har skiftet ca 80 stolper og byttet omtrent 160 armaturer. Gimle IF har sogar måtte ta opp et lån for å finansiere deres lysløype.

Mange har sagt til meg at vi må "bli sintere" og rasle med sablene dersom vi ikke blir tilgodekjent midler. Ja, det kan nok kanskje være riktig vi bør gjøre, men det får bli til rett tid og anledning. Og jeg forventer nok at kommunens utvalgte prioriterer et slikt felles anlegg på topp for 2011. Noe annet vil være et slag i trynet for oss klubbene som legger til rette.

Hva skjer videre ellers i klubben? Nå har jeg som intensjon å lage en julekalender med forskjellige artikler hver dag frem mot jul. Her vil det bli litt om ting som er planlagt, utvikling i klubben i utvalg og grupper, nye løpere til klubben og litt tilbakeblikk. Følg med, følg med!