KM langdistanse i Rakkestad - 165 deltagere

KM2011HegeDet var et litt rufsete vær på dagens KM i langdistanse som ble arrangert av Skaukameratene O-lag. Samlingsplassen var lagt til Hverven pukkverk rett syd for Rakkestad. På bildet en fornøyd Hege Næss Bjørgul etter målgang.

Terrenget var relativt lettløpt og mye kompasskurs var dagens resept. Mange fra HSK preget resultatlistene og ca 1/3 av deltagerne kom fra Halden SK. Foruten N-Åpen var det kun tre (3) klasser som hadde flere enn 10 deltagere på resultatlisten. Nemlig klassene H40, H50 og H60!!!

Deltagelsen på løp har de siste 20 årene gått gradvis nedover. For 4-5 sesonger siden var det nok 250 deltagere på lang KM i Østfold, nå kun 165 deltagere som startet. Når de "gamle" gubbene gir seg, så får vi håpe det dukker opp noen nye.

Men det som er utfordringen er rekrutteringen og hva som skal til for å trigge flere enn "menigheten" til å reise på o-løp? Det er 1000,- kroners spørsmålet som o-Norge må ta innover seg og gjøre noe med i de neste 10 årene. Det er ingen tvil om at o-sporten har et potensiale, men vi klarer liksom ikke å få i gang mengdene til å brenne for å reise ut på løp. I Halden SK er vi relativt godt dekket og det jobbes godt i rekkene. Selv vi også må jobbe mye og legge ned mange timer for å få resultater på rekrutteringssiden.

Men det kan nok være at en idedugnad om hvordan man skal gå veien videre, kan være lurt. Med fortsatt relativt mange klubber over et lite område, er Østfold et ressurssterkt o-fylke og burde kunne være å påvirke de videre retningslinjene for O-Norge.

Fra Halden SK var det mange KM-vinnere (som vanlig) og vi nevner følgende:
August Asheim Birkeland (H11-12), Nina Asheim Birkeland (D15-16), Hedda Raadal Bjørlo (D11-12), Anders Felde Olaussen (H15-16), Hanne Lerche Raadal (D40), Peter Nordbrøden (H13-14), Marieluise Schmitt Gran (D10), Wiebke Assenmacher (D17C), Elin-Catrine Hagen-Tafjord (D17AK), Galina Vinogradova (D21 - Bodil Holmstrøm NTNUI vant klassen) og Øyvind Helgerud (H21). 11 KM-seire av 32 klasser totalt.

KM2011Samlingsplass