Har du lyst til å jakte på stolper?

DSC 0149 2

Stolpejakten er i gang fra lørdag 4. april med 42 nye stolper klare i sentrum og festningsområdet.

«Stolpejakten» er en app på iPhone og smarttelefon som baserer seg på å finne stolper, som er plassert på forskjellige punkter på et kart.

Gudmund Jenssen er prosjektleder og står for tilrettelegging for dette populære tiltaket. Han kan kontaktes på tlf +47 991 01 693 dersom du har noen spørsmål.

Vi ser at allerede nå i ettermiddag er det deltagere som har vært på samtlige stolper her i Halden.

Stolpeorientering er en gratis aktivitet, og en fin måte å gå tur på i egen by samtidig som man blir bedre kjent i nærmiljøet.

Kartet kan også lastes ned fra www.stolpejakten.no.

For å kunne laste ned kartet, må du registrere deg som bruker. Der går du på brukervalg - Kart - Velg kommune. Så laster du ned en PDF utgave. Vi jobber med saken med å få dette kartet litt bedre lesbar enn 1.ste utgaven

1. mai kommer også et kart på Isebakke med ytetrligere 15 stolper.

Vi oppfordrer også folk om å vise hensyn og forholde seg etter tilenhver gjeldene smittevernregler.

- Vi tar forbehold om at det kan komme endringer fra myndighetene jf. situasjonen med koronasmitte som vi til enhver tid må følge
- Vi vil understreke viktigheten av å unngå klynger og opprettholde avstand til andre stolpejegere, så lenge myndighetene sier at sosial distansering er nødvendig
- Det blir per nå ikke trykket opp og distribuert kartbrosjyrer, jf. en anbefaling fra Foreningen for Stolpejakten om at brukerne nå kun benytter smarttelefon (for å unngå evt smitterisiko). De som vil ha papirutgave av kartet kan laste ned og skrive det ut selv. NB! kartene er ikke klare enda, vi legger ut informasjon om når de er klare til nedlasting.

Vi vil oppfordre alle dere som er friske og symptomfrie til å komme dere ut en tur i naturen å bruke det handlingsrommet som er for tur og trim, uten at det kolliderer med anbefalingene fra FHI.

Vi oppfordrer også til å være varsom i trafikken, passe på å ikke forstyrre på privat grunn og holde god avstand til andre.