Sigrid med dobbeltseier i Solrenningen – Magne best av seniorene

Denne helgen ble Solrenningen arrangert fra Rudskogen med Sarpsborg OL som arrangør; mellomdistanse lørdag og langdistanse søndag. Sigrid Schmitt Gran fortsatte der hun slapp i fjor - som var å vinne O-idol i D16 – og imponerte med å vinne begge skogsdistansene i yngste juniorklasse (D17-18E). Magne Dæhlie var best av våre i eliteløpere i seniorklassen, med en 7. plass i H21E1.

Sigrid Solr 4x3

Halden SK stilte med en stor tropp på drøye 50 løpere hver av dagene . Flere hadde håpet at vårløpene skulle bringe med seg litt vårlig og varmt vær, men det var skikkelig surt og kalt på samlingsplassen ved Rudskogen denne helgen. Men været la ingen demper på innsatsen, og det var mange gode prestasjoner i skogen. Fredag kveld var det sprint fra Grålum skole, her stilte HSK med 20 løpere.

Magne best av seniorene

Første runde i Verdenscupen arrangeres i Våler i Østfold om to uker. Flere landslag har derfor trent i Østfoldterreng den siste tiden, og helgens løp var uttaksløp for flere nasjoner. Både Danmark, Finland, Sveits og Norge stilte med fyldige tropper. Det var så mange løpere i H21E og D21E at løperne begge dager måtte deles i tre ulike eliteklasser for herrene og to ulike eliteklasser for damene. De danske og finske løperne var samlet i én klasse, og det sveitsiske og norsk landslagsløperne var samlet i én klasse. De øvrige norske løperne var plassert i to ulike herreklasser, og én dameklasse (stort sett).

I senior elite (H21E1) ble Magne Dæhli beste HSK-løper med sin 7. plass på mellomdistansen. Med dette var han 5. beste norske i klassen, 1,34 min etter vinneren Eskil Kinneberg. I samme klasse ble HSKs Martin Roudný nr. 11 og Håvard Wedege nr. 14. I H21E2 ble Anders Felde Olaussen best med en 16. plass. Blant damene ble Svetlana Mironova (nr. 18 i D21E-Dan/Fin) og Hanna Wey (nr. 22 i D21E-1) de beste HSK-løperne.

På søndagens langdistanse ble Håvard Wedege og Martin Roudný beste HSK-løperne i H21E1, med hhv. 17. og 21. plass. Anders Felde Olaussen ble nr. 10 i H21E2. Blant damene ble Elena Roos og Svetlana Mironova beste HSK-løpere med hhv. 17. plass (D21E) og 21. plass (D21E-Dan/Fin).

Gode resultater i junior- og ungdomsklassene

Utenom H- og D21E var det heldigvis ikke flere klasser enn vanlig, og det var lettere å følge med på HSK-løperne. I tillegg til Sigrid var det flere ungdommer og juniorer som oppnådde gode resultater denne helgen.

I H17-18E tok Martin Bryggen en flott 6. plass på lørdag og 11. plass på søndag. I samme klasse ble Henrik Julian Fontes Aarbu nr. 13 på lørdagens løp. I H19-20E ble Sigurd Saxe Sandvik nr. 9 på lørdagens mellomdistanse.

I D15-16 vant Minna Wingstedt søndagens langdistanse og ble nr. 3 på lørdagens mellomdistanse. I H13-14 ble Ville Wingstedt nr. 4 på lørdagens mellomdistanse, i samme klasse ble Joel Bronebakk Johansson nr. 14 og Johan Fredrik Svendsby Braarud nr. 15. Ville tok en flott 2. plass på søndagens langdistanse og Johan Fredrik Svensby Braarud ble nr. 20.

I H11-12 ble Håkon Bryggen nr. 2 på lørdag og nr. 4 på søndag. Sixten Sand ble hhv. nr. 11 og 7 i samme klasse.

I D13-14 tok Kristine Bekkevard en flott 6. plass på søndagens langdistanse. I D11-12 ble Hanna Haldin nr. 11 på lørdag og nr. 5 på søndag.
Klubben har også mange rekrutter og drøye 10 løpere fullførte D- og H9-10 og N-åpen klassene.

Også flere veteraner markerte seg med gode resultater i toppen av resultatlistene, her vises det til resultatlistene.

Sprint fredag kveld - KM for Østfold

Solrenningen innledet med en sprintkonkurranse fredag kveld, med Arena på Grålum skole i Sarpsborg skole. Dette var også KM i sprint for Østfold. Med fristart i alle klasser og nærmere 400 deltakere, hadde funksjonærene på start en krevende oppgave, men alle kom seg ut i sprintløypene. Av de 20 HSK-løpere som startet, oppnådde 16 en topp-10-plassering totalt i konkurransen. Best plassering i klassene H/D21 og yngre, fikk Håkon Bryggen, som vant H11-12, i samme klasse ble Ole Christian Løchen nr. 6 og Olve Manssåker Myhre nr. 9. Minna Wingstedt ble nr. 2 i D15-16. Ville Wingstedt og Sigrid Schmitt Gran ble begge nr. 3 i sine klasser (hhv. H13-14 og D17-20). Anders Felde Olaussen ble nr. 5 i H21 og Iliana Ilieva nr. 6 i D21. Kristine Bekkevard ble nr. 8 i D13-14, og Martin Brygge fikk samme plassering i H17-20. Fredrik Signebøen ble nr. 10 i H15-16.

8 av de 20 HSK-erne ble kretsmestere i sprint for Østfold: Håkon Bryggen (H11-12), Ville Wingstedt (H13-14), Minna Wingstedt (D15-16), Sigrid Schmitt Gran (D17-20), Iliana Ilieva (D21), Anders Felde Olaussen (H21), Heidi Stokseth (D40) og Tor Ragnar Andersen (H60).